Održano donatorsko “Veče klavira”

0
499

U organizaciji Muzičke škole“Savo Balaban” sinoć je u gradskom Pozorištu održan  donatorski koncert pod nazivom “Veče klavira”. Prihod od ulaznica biće usmjeren za daljnje usavršavanje  talentovanih i višestruko nagrađivanih Filipa Dukića i Nikole Đorojevića učenika drugog razreda srednje Muzičke  škole. Filip i Nikola, koji klavir sviraju od malih nogu, imaju zajedno preko stotinu priznanja i nagrada koje su osvojili na brojnim takmičenjima.

Nikola je tako prošle godine pobijedio u Milanu na Međunarodnom takmičenju pijanista “Piano talent 2019”. Početkom ove godine osvojio je prvu nagradu i titulu laureata na  takmičenju u Šapcu, te drugu nagradu u Beogradu. Očekuju ga  takmičenja u Varaždinu, Bijeljini i na banjalučkom Bijenalu.

– Da bi se ostvarili dobri rezultati na takmičenjima treba uz talent i mnogo rada – kaže  Nikola.

Njegov drugar Filip nagrade je osvajao na domaćem terenu, ali i u Italiji i Francuskoj.

– Sad nas očekuju ista takmičenja. Tu smo jedan drugom konkurencija, ali smo prije svega dobri drugari – kaže Filip.

Ideju da se napravi donatorsko “Veče klavira” dale su  njihove profesorice klavira Brankica Crnogorac i Anđela Lajić. Podržalo ih je rukovodstvo škole i direktor Aljoša Novaković koji ističe da su za uspjeh učenika zaslužne njihove profesorice.

– Ne sumnjam u njihov napredak, jer pred njima je svijetla budućnost – kaže Novaković koji se u ime škole i talentovanih učenika zahvalio svim sugrađanima koji su kupovinom ulaznica podržali njihov odlazak na predstojeća takmičenja.

foto: Igor Jauz