Građani upoznati sa korekcijama trase autoputa Prijedor-Banjaluka

0
920

Predstavnici Instituta za građevinarstvo iz Banja Luke, danas su razgovarali s predstavnicima mjesnih zajednica, onih koje se naleze na trasi autoputa Prijedor-Banjaluka, a sve s ciljem kako bi ih upoznali s korekcijama na projektu ove saobraćajnice.  Zajednički interes bio je i da čuju primjedbe i prijedloge koji bi trebali dovesti do najoptimalnije trase.

-Primjedbe  sa javne rasprave uzete su u obzir, i ono što je bilo moguće implementirano je u projekat kako bi on bio što kvalitetniji – rekao je Milan Tešanović, saobraćajni inžinjer Instituta za građevinarstvo Banja Luka.

Dodao je da su se trudili da broj objekata koji će se ruštiti bude što manji.

– Ono što smo sad prezentovali je mnogo bolja varijanta. Uzeli smo u obzir veći broj primjedbi i pozitivo ih riješili. Nastojali smo da maksimalno izađemo u susret građanima, kako bi broj objekata za rušenje bio sveden na minimum, i kako bi izgradnja autoputa što manje narušavala funkcionisanje stanovništva na tom području – rekao je on.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković  ocijenio je  je da se komunikacijom između građana i projektanata može sigurno doći do najboljeg rješenja. 

– Komunikacija sa Institutom će biti nastavljena. Iskreno se nadam da se približavamo najoptimalnijoj trasi puta, koji će biti od interesa za lokalnu zajednicu i najveći dio stanovištva – poručio je gradonačelnik.

Sastanku u gradskoj upravi prisustvovali su i predstavnici kineske kompanije „Šandong“ koji će graditi ovu dionicu autoputa.