SDS: Opet je nanesena šteta građanima Prijedora

0
1410

Tačno u 12 časova, na Trgu Majora Zorana Karlice, SDS-ovi odbornici iz prijedorske Skupštine održali su konferenciju za novinare. Trg im je bio zamjena za stranački prostor, kojeg, kako kažu, ne mogu koristiti, jer im je to još ranije zabranio Milan Tubin, predsjednik GO SDS Prijedor. Uglavnom Slavko Švraka, SDS-ov odbornik, osvrnuo se na izbor Mirsada Duratovića (DF) za novog predsjednika Skupštine grada ocijenivši „da je nelogično da su novog predsjednika izabrali odbornici iz reda srpskog naroda, a da za njegov izbor nije glasao ni jedan odbornik Bošnjak.“

– Akt kojim je došlo do smjene Mešića i imenovanja Duratovića je potpisalo 16 odbornika iz reda srpskog naroda. I ni jedan odbornik iz reda bošnjačkog naroda. Zbog čega četiri Bošnjaka nisu ni prisutvovali njegovom izboru, da bi g. Grabež rekao da prijedlog nije njegov, već Demokratske fronte. Kako to da g. Duratović sam sebe predloži ili ima još nekog ko ga predlaže? A pitam se i kako će većina koja je podržala Duratovićevo imenovanje doći pred spomenik palim borcima da polože vijence ako su istom tom odlukom  podržali nekog ko kaže da je ovdje bio genocid. Ne razumijem šta je presudilo da donesu takvu odluku – rekao je Švraka koji je komentarisao i rad skupštinske većine.

-Skupštinska većina koju predvodi SNSD, PDP, samostalni odbornik Ranko Kolar i nažalost, mogu to slobodno da kažem naš „papak“ Radenko Stijepić, koji je prekršio sve odluke predsjedništva SDS-a i glavnog odbora koji je jasno rekao da nema koalicije sa SNSD-om. Nas četvoro smo djelovali samostalno i siguran sam da smo osvjetlali obraz glasačima koji su nam dali povjerenje – ocijenio  je Švraka.

Smatra da je s druge strane smjenom Ajdina Mešića s mjesta predsjednika Skupštine grada opet u već poznatom maniru nanesena šteta građanima Prijedora, jer će mu se u narednih šest mjeseci isplaćivati „bijeli hljeb“.

Jovana Panić, šef kluba odbornika SDS-a u Skupštini grada poručila je da učestali napadi na informativnu kuću  ,,Kozarski vjesnik,, odnosno direktora ove medijske kuće od strane narodnog poslanika Milana Tubina nije stav SDS-a Prijedor već njegov lični stav.

– On samo narušava ugled SDS-a i ovim putem osuđujemo ovaj napad na način kako smo ranije osudili napad i na Boračku organizaciju – rekla je Panić.

Član glavnog odbora Srpske demokratske stranke Borislav Marić izrazio je očekivanje stabilizacije unutar redova ove političke partije, kako u Prijedoru tako i šire, kako bi ona postala, po njegovim riječima, kredibilan politički faktor.