“Cromex” u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije

0
797

U “Cromex-u”, d.o.o su kao odgovaran poslodavac razmotrili sve potencijalne aspekte uticaja pojave virusa na zdravlјe radnika i poslovanje.

– U skladu s tim, preduzeli smo određene aktivnosti u cilјu prevencije i zaštite zdravlјa naših zaposlenih, a sve u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i institucija Republike Srpske i Bosne i Hercegovine – kaže Enes Pehlić, direktor “Cromex-a”, firme koja trenutno zapošljava oko 90 radnika.

S obzirom na boravak zaposlenih u zatvorenom prostoru i potencijalni rizik za širenje infekcije u prostorima gdje se obavlјa poslovna aktivnost, pristupili su i provođenju preporučenih mjera. Dodaje da su osim uputa za mjere predostrožnosti prilikom komunikacije zaposlenih i externih klijenata, tokom vikenda koji je neradni za njihove zaposlene, uz pojačane higijenske mjere, pristupili i dezinfekciji radnih prostorija.

– Što se tiče uticaja cjelokupne situacije na samu proizvodnju, na vrijeme smo nabavili dovoljno materijala i proizvodnja se za sada odvija normalno. Ipak, sve je više evropskih zemalja koje zbog širenja virusa zatvaraju svoje granice ili najavljuju nove restrikcije narednih dana. To znači da su upitne isporuke proizvedenog. Mi ćemo, u svakom slučaju, pratiti situaciju i preporuke mjerodavnih institucija i postupati u skladu sa istim – kaže Enes Pehlić, direktor “Cromex-a”.