I U „HIT“ TAXIJU PREVENTIVNO POJAČALI HIGIJENSKO-SANITARNE MJERE

0
667

U prijedorskom „HIT“ taxiju više nego ozbiljno shvatili su preporuke Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja i gradskog  Štaba za vanredne situacije na prevenciji virusa korona, prvenstveno  kroz pojačane higijensko-sanitarne mjere. Nikola Botić, šef voznog parka „HIT“ taksija, kaže da su nabavili sva potrebna dezinfekciona sredstva.

– Kancelarija nam je jako prometna, ali još više naša taxi vozila. Na čistoću pomno pazimo od samog osnivanja „HIT“ taxija što je već poznato našim putnicima, no sad je na snazi dodatna dezinfekcija. Svaki vozač ima i bočicu sa asepsolom kako bi se nakon vožnje, ali i prilikom ulaska putnika u vozilo dezinfikovala sve i jedna površina s kojom klijent ima dodira. Dezinfekcija kvaka i svih glatkih površina je obavezna. Isti postupak primjenjujemo i u našem renta caru, uz povremenu hemijsku dezinfekciju kvaka kad zaključimo da je potrebna. Isti postupak, odnosno i kompletnu dezifekciju vozila rent a cara imamo i nakon primopredaje vozila – kaže Botić i dodaje da svakodnevno u toku dana uz odgovarajaća dezinfekciona sredstva čiste i podove u poslovnom prostoru.

– Dakle dezinfikujemo sve moguće površine s kojim u dodir mogu doći zaposleni ali i klijenti. Radimo sve u skladu s preporukama, to što možemo uraditi. Obavezno je i često pranje ruku, ali i drugi vidovi zaštite jer vozačima dnevno u taxi uđe najmanje stotinu ljudi. Pravilo je i da putnici sjede iza, na zadnjem sjedištu, kako bi zaštita bila obostrana, a rastojanje između njih dovoljno. Vozači još uvijek nemaju maske, ali ako bude potrebno nosiće ih. Pored dezinfekcije redovno provjetravamo naše kancelarije “HIT” rent a cara, taxi centralu i taxi vozila. Svaki vozač pri dužem stajanju otvara sva vrata ili sve prozore da bi se i taxi vozila provjetrila.Takođe i u taxi centrali iako nisu u kontaktu sa ljudima se redovno dezinfikuju sve glatke površine pa čak i telefoni – naglašava šef voznog parka „HIT“ taxija i dodaje da zbog pojačanih higijensko-sanitarnih mjera za sad u ovom poslu nemaju nikakvih poroblema.

Naglašavaju da pomno prate  mjere Štaba za vanredne situacije i da će se pridržavati svih dodatnih preporuka. Naredna sjednica Štaba zakazana je za ponedjeljak.