Ni u najtežim trenucima Mile s deponije nije zaboravljen

0
138

Milan Mile Vučković (66), čovjek koji živi na 300-tinjak metara od gradske deponije Kurevo i kojem je nakon priče objavljene na našem portalu nekoliko puta stizala pomoć od dobrih ljudi nije zaboravljen ni u ovim teškim trenucima. Naime duboko pogođena sudbinom čovjeka koji bez bilo kakvih primanja živi sam u devastiranoj kući, bez vrata i prozora, s mačkom i psima koji ga noću čuvaju od pacova, Prijedorčanka Danijela Čampara, koja trenutno boravi u Austriji odlučila je da mu ponovo pomogne.

I ovaj put posredstvom humanitaraca Jelene Davidović i Harrija Avdagića, Slobodnih vozača grada Prijedora ( Free Riders) Prijedor? s kojim je i ranije pomagala Mili ali i drugim dragim ljudima u Prijedoru. Na način da su dobijali pakete s osnovnim životnim namirnicama.

Ipak, najveća briga joj je, kako je rekla za naš portal, “naš Herr Mile, čovjek sa teškom sudbinom”. Pa nas je zamolila da odemo do njega i odnesemo mu paket s hranom.

– Hvala od srca humanitarnoj organizaciji Grazspendenkonvoi iz Graza na finansijskoj pomoći za drage ljude. Budimo humani, pomozimo jedni drugima, jer zajedno smo jači – poručila je Danijela i zahvalila se svima koji sarađuju  s njom i pomažu ljudima u nevolji.

– Ovo je prilika da tim divnim ljudima  kažem, ”Hvala vam od srca”. Na divnoj saradnji zahvaljujem se i Total plusu, restoranu “Čorda” i svima koji su uz nas u ovim teškim trenutcima – kaže Danijela.

Jelena Davidović pojašnjava da je njihova prijateljica iz Austrije, Danijela Čampara, poslala donaciju za Milu.

– Ovo nije prvi put da pomaže. Ovdje sam ispred Free Riders Prijedor?, kako bi pokazali da Mile nije zaboravljen – rekla je Jelena koja je Mili danas “na kućnu adresu” odnijela pakete s hranom.