Renta a carom HIT taxija u Prijedor stiglo 1.000 zaštitnih maski

0
924

Higijensko-epidemiološkoj službi prijedorskog Doma zdravlja HIT taxi sinoć je uručio hiljadu zaštitnih maski. Maske, koje je donirala humanitarna organizacija Pomozi.ba iz Sarajeva u Prijedor su stigle iz Bihaća i to zahvaljujući angažmanu HIT-ovog  renta a cara.

Elvir Muslić, koordinator humanitarne organizacije Pomozi.ba za ovu regiju koji u Bihaću vodi  poslovnu jedinicu nedavno osnovanog  „HIT“ rent a car taxija kaže da su pomoć bazirali na onom što je u ovom trenutku bilo zaista potrebno.

– To su između ostalog i zaštitne maske. Pomozi.ba se bazirao na ljude kojim je to sad najpotrebnije, one koji su u kontaktu s osobama kod kojih je potvrđen virus, ali i s ljudima koje treba zaštititi. Simobolično mogu reći na prvoj “borbenoj” liniji i oni trebaju zaštitu –  kaže Muslić i naglašava da bitku s virusom možemo dobiti samo ukoliko smo jedinstveni.

– Svi smo podjednako pogođeni i baš zato trebamo biti zajedno, jedinstveni i u ovakvim akcijima. Mi to pokazujemo kroz ovakve primjere, humanitarne akcije, ali i kroz posao, kroz biznis – naglasio je Muslić za naš portal.

Šta reći osim veliko Hvala.