UDRUŽENJE MLADIH “FOKUS” PODIJELILO 5.000 ZAŠTITNIH MASKI

0
634

Članovi Udruženja mladih “Fokus” iz Kozarske Dubice protekloh dana su dubičkom Domu zdravlja, ljekarima i medicinskom osoblju uručili značajnu donaciju, 2.500 zaštitnih maski. Zaštitne maske, oko 2.000 komada, “Fokus” je podijelio MUP-u RS, graničnoj i komunalnoj policiji, vatrogascima, radnicima Pošte, malim i velikim trgovinama, staračkom Domu, apotekama, benzinskim pumpama, piljarnicama, kioscima, ali i prolaznicima, te sugrađanima koji su im se lično obratili. Prema riječima Nedima Krivdića, predsjednika UM “Fokus”, ovim posljednjim maske su nosili do kuća i stanova.

– Raduje nas saradnja s bolnicom “Mlječanica” kojoj smo donirali 200 zaštitnih maski. Svoje maske dobili su i Centar za socijalni rad, dubički “Merhamet”, potom “Crveni krst “, Medžlis IZ, UG “Putevi mira“, članovi “Mjesta susreta starijih osoba” , te mjesto za starija lica “Treće doba”- rekao je za naš portal Krivdić i naglasio da je riječ o velikoj donaciji od 5.000 zaštitnih maski koje su za područje Kozarske Dubice, dobili od Udruženja “Pomozi.ba” iz Sarajeva.

– Trenutno imamo još 300 komada koje ćemo podijeliti našim volonterima, korisnicima projekta “Dobra djela” i onim sugrađanima kojima budu baš potrebne.- kaže Krivdić i dodaje da su tokom podjele od dubičkog “Doma zdravlja” dobili 5 paketa pelena, od trgovine “BG-commerce” 12 dezinfekcionih sredstava za sve površine. Ručkom smo počašćeni od Roštiljnice “Obelix”, voćem od piljarnice “ABC”, od apoteke Expera Pharmacy smo dobili aparat za mjerenje glukoze u krvi (Accu-Chek Performa Aparat sa 100 trakica), Opština nas je podržala s gorivom. Hvala Vam svima od srca na podršci i još jedno veliko hvala Udruženju “Pomozi.ba” na velikoj donaciji za naš grad – ističe Krivdić.

Posebno je važno to da je “Fokus” i na usluzi svim sugrađanima starijim od 65 godina, trudnicama i osobama s invaliditetom!

– Pored naših 40 sugrađana koje svakodnevno pomažemo i obilazimo već 3 godine, naše Udruženje od DANAS ( ponedjeljak 23.marta) stoji na raspolaganju i svim stanovnicima opštine Kozarska Dubica starijih od 65 GODINA kojima je izlazak iz kuće strogo zabranjen, zatim TRUDNICAMA i osobama s INVALIDITETOM. Ukoliko nekome treba otići u trgovinu po neophodne namirnice ili u apoteku po lijekove na području Kozarskr Dubice stojimo Vam na raspolaganju Kontakt telefon: 065/095-795 (Nedim) – poručuje Krivdić u ime “Fokusa” koji okuplja desetak mladih ljudi.

foto: UM “Fokus”