Poljoprivredne apoteke dobro snabdjevene

0
70

U poljoprivrednim apotekama u prijedorskoj regiji ima repromaterijala i stočne hrane, rekao je Srni rukovodilac prijedorske kancelarije Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Danijel Egić. Egić je dodao da je juče obavljen razgovor u vezi sa kontrolom stanja u poljoprivrednim apotekama, te da, za sada, nema problema.
“Poljoprivredne apoteke imaju dovoljno repromaterijala. Manje su količine sjemenskog luka i krompira, ali se nadamo da će biti dovoljne jer su proizvodači ranije kupili sjeme”, rekao je Egić.
Prema njegovim riječima, u poljoprivrednim apotekama ima sjemena hibrida kukuruza, mineralnih dubriva i zaštitnih sredstava.
Egić je naglasio da poljoprivredne apoteke imaju i zaštitna sredstva za prve tretmane u voćnjacima, dok su za kasnije tretmane sredstva i inače nabavljana kasnije.
On je naveo da nema problema ni kada je riječ o stočnoj hrani i da poljoprivredne apoteke imaju koncentrate, premikse i žitarice za ishranu stoke.