PRIVREDNICI ŽELE DA POMOGNU ZDRAVSTVU

0
159

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković najavio je da će od sutra u funkciji biti žiro račun na koji će moći da se uplate sredstva Bolnici “Doktor Mladen Stojanović” za urgentnu nabavku aparata i opreme neophodnih za tretman oboljelih od Kovida-19.
“Sutra će biti definisano šta je to neophodno bolnici i koliko mogu pojedinci i firme će uplatiti na taj račun. Poziv će biti otvoren svima koji mogu i žele i pomoći, a novac je isključivo za potrebe bolnice”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru, nakon savjetovanja sa privrednicima.

On je naglasio da slijedi period neizvjesnosti jer postoji rizik da situacija izmakne kontroli i bude više zaraženih.

Direktor rudnika “Arselor Mital Prijedor” Mladen Jelača izjavio je da se mora izraziti solidarnost i želja da se pomogne zajednici u kojoj se posluje.

“Sijaset je tu različitih uređaja i opreme, nimalo jeftinih, ali onoliko koliko nas ima i želja koju imamo mislim da može dati efekat da, zaista, opremimo prostor koji će biti adekvatan”, rekao je Jelača.

On je dodao da će “Arselor Mital Prijedor” uplatiti na taj račun, bez obzira na to što je već donirao novac za nabavku dva respiratora.

Vlasnik i direktor kompanije “Austronet” Enes Kahrimanović naglasio je da su privrednici složni u namjeri da pomognu svojoj zajednici i da vjeruje da će svi dati doprinos uplatama na račun Bolnice.

“Sve što radimo, pomažemo sami sebi. Moramo biti toliko svjesni i solidarni da pomognemo sami sebi”, rekao je Kahrimanović.

U Prijedoru je i dalje samo jedno lice pozitivno, 964 je u izolaciji, a 26 izašlo iz zdravstvenog nadzora.

izvor: prijedorgrad.org