Jovica nosi hranu Faiki, samohranoj majci četvoro gladne djece

0
1426

Jovica Stikovac iz  Prijedora odlučio je pomogne Faiki Gerzić, samohranoj majci četvoro maloljetne djece iz Bosanske Krupe. Sutra će joj odvesti paket s hranom koji je sam kupio, jer njegova objava koju je danas postavio na svom FB profilu da se jave oni koji žele pomoći ovoj ženi koja u ovim teškim vremenima samo traži malo hrane za svoju djecu koja su danima gladna nažalost nije imala odjeka.

Jovica za naš portal kaže da ga je potresla sudbina te porodice.

– Neko je objavio to da žena s djecom gladuje i odlučio sam da im pomognem. Razgovarao sam s tom ženom i ona ne  traži novac. Skromna je, rekla mi je da joj treba samo malo hrane, jer su ona i djeca bukvalno gladni – kaže Jovica koji će u Bosansku Krupu krenuti sutra u deset časova.

Dakle vremena za one koji žele da pomognu ima dovoljno.

– Nosim joj hranu koju sam kupio, brašno, ulje, šećer, kafu, nešto slatko za djecu…ono osnovno. To sam kupio od sebe,a žena nije izrazila želju za ničim posebnim osim što je rekla da joj treba hrana, jer su joj djeca, opet ponavljam, gladna. Ovo što ja radim je najmanje što se za tu porodicu može uraditi, jer danas niko ne bi trebao biti gladan, a kamoli djeca – kaže ovaj prijedorski humanista i poziva sve one koji žele da pomognu da mu se, sutra ( nedjelja 29. marta) do deset časova jave na broj telefona 066 178 720.  Dobri ljudi probudite se!