Semira Hoffmann: „Šijemo i poklanjamo maske, volontiramo, pomažemo koliko možemo…“

0
198

Logikom da je najbolje pomoći onda kad to zaista treba, vodila se ovih dana i prijedorska Fondacija „Zajednički put“ čije članice i volonterke u Zaštitnoj radionici Fondacije šiju  zaštitne maske za svoje socijalno ugrožene sugrađane. Maske su izrađene od pamuka, perive su i mogu se više puta koristiti, a ono što je važno je i da su besplatne i da kao takve odlaze na adrese onih koji nemaju, ali imaju pravo kao svi ostali na adekvatnu zaštitu od korona virusa.

Semira Hoffmann, osnivač i veliki donator Fondacije „Zajednički put“, naglašava da maske od srca poklanjaju svim onim koji nemaju novca da ih kupe, onim koji ne mogu da dođu do apoteka, starijim ljudima kojim volonoteri na kućnu adresu dostavljau namirnice, jer ne mogu biti vani, ukratko svim socijalno nezbrinutim.

– Treba samo da nam se jave i kažu da im treba zaštitna maska. Na FB je i link na koji to mogu učiniti, a mi ćemo se opet potruditi i da im ih i dostavimo. Maske ćemo dijeliti i preko volonterskog centra Omladinskog savjeta. Danas sam dobila 50 maski iz radionice i to ću podijeliti uglavnom starijim mještanima Ljubije koji maske sebi ne mogu priuštiti – rekla je Hoffmann. 

Javnosti poznata po velikoj humanosti i tom da se uvijek nalazila na mjestu gdje ljudima treba istinska pomoć, zahvalila se svim članovima Fondacije koji su u ova teška vremena  javnosti još jednom pokazali sve vrijednosti onog što zaista čini „Zajednički put.“

– To su istinske i vidljive vrijednosti dobrote, nesebičnosti i humanosti  kojim su se članovi Fondacije istakli na svim mogućim poljima. Volontiraju za starije, a svi zajedno se trudimo  da damo svoj doprinos, onoliko koliko možemo, da pomognemo u ovim vrlo teškim  vremenima – rekla je Hoffmann i sve dobre ljude pozvala da ostanu kući.

– Ostanite kući. Ovo je jako ozbiljna situacija i jedini doprinos koji možete dati je da ostanete u svojim kućama – poručila je Hoffmann.

Inače u Fondaciji „Zajednički put“ nisu odustali ni od učenja stranih jezika. U vrijeme kad treba da ostanemo kući to će biti online nastava za koju je zadužena profesorica engleskog jezika Nikolina Marčeta.