Apel starijima od 65 godina da se pridržavaju preporučenih mjera

0
317

– U Prijedoru nema novozaraženih virusom korona, 157 lica je pod zdravstvenim nadzorom, njih 942 je izašlo iz nadzora, a u karantinu se nalazi 67 lica. Jedno lice je i dalje na liječenju u prijedorskoj bolnici – saopšteno je danas nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

Milenko Đaković, komandant Štaba, apelovao je na lica starija od 65 godina, da se  pridržavaju preporučenih mjera. 

– Naši penzioneri su odgovorni ljudi i zato još jednom apelujem da drže distancu od dva metra i da ne ulaze u velike gužve. Pored maski i rukavica važna je i međusobna distanca  kako se virus ne bi mogao širiti – poručio je Đaković.

Inače tokom vikenda na području Prijedora kažnjeno je devet lica koja nisu poštovala propise o ograničavanju kretanja. Dva lica pokušala su da se  kreću u drugu lokalnu zajednicu u vremenu kad to nije dozvoljeno. Na žiro-račun bolnice prijedorske bolnice, namjenski za nabavku medicinske opreme uplaćeno je 194.056 KM, a održana je i prva sjednica Odbora za kupovinu i raspodjelu sredstava.

Bolnica je dobila i donaciju iz Srbije,  respirator i zaštitnu opremu za osoblje. Tokom vikenda dezinfikovane su javne  površine, ustanove i stambene zgrade i kontejneri za otpad. Đaković je danas pozvao građane i da se suzdrže od paljenja vatre na otvorenom.