S maskom na licu, rukavicama na rukama i poštujući preporučenu udaljenost, željela sam da vidim šta to radi; Milan Pop Gambiroža, menadžer grupe Rock Ko Fol,

organizator koncerata u Ljetnoj bašti i drugih manifestacija koji je doveo u naš grad velika imena sa naše scene kao što su;

Tony Cetinski, Vlado Georgiev, Bajaga, Saša Matić, Dženan Lončarević, Lexington, Aco Pejović, Miligram, Aca Lukas, Halid Bešlić, Seka Aleksić, Nataša Bekvalac itd.

Većinu vremena u izolaciji provodim u stanu uz kratkotrajnu šetnju i odlazak u trgovinu. Porodično druženje, tv, internet, kontaktiranje porodice i dragih ljudi putem društvenih mreža. Ono što mi najviše nedostaje je kretanje, druženje, posao i ta sloboda na koju smo navikli. Ono bez čega smo mislili da ne možemo, tek sad kad moramo, vidimo da možemo-, kaže Gambiroža.

Pozitivna strana izolacije?

Pozitivna strana je vrijeme provedeno sa porodicom na koje smo možda zaboravili jer smo brzo živjeli. Uvijek žurili a uvijek kasnili. Fizički odmor i dosta vremena za razmišljanje o prošlom i budućem vremenu. Jesmo li mogli bolje? Možemo li bolje? Kako dalje kad sve ovo prođe? Zbog specifičnosti posla teško mi je planirati bilo šta, ali treba imati vizuju budućeg vremena. Tek sad vidim da na neke stvari možda po prvi put u životu ne mogu uticati-, kaže popularni “Pop” i dodaje da  se sad trebamo  čuvati, paziti, biti odgovorni prema sebi i drugima, jer tako pazimo na porodicu i sve ljude oko nas. Ne samo sad, nego i kad sve ovo prodje.