Opština Sanski Most povodom mjeseca Ramazana obezbijedila 200 prehrambenih paketa

0
841

U prijedorskom „Merhametu„ danas je povodom mjeseca Ramazana podijeljeno 200 paketa koje je donacijom vrijednom 5.000 maraka obezbijedila opština Sanski Most. Prijedor i „Merhamet“ tom prilikom posjetio je načelnik Sanskog Mosta Faris Hasanbegović koji je rekao da ljudima koji ulaze u mjesec Ramazan na neki način žele da pomognu.

– Nažalost u nekim posebnim okolnostima zbog pandemije virusa korona. Želja nam je bila da „Merhamet“ izađe u susret onim najugoroženijim i iskreno se nadam da će ovi paketi doći do onih kojim su zaista najpotrebniji. Istovremeno želimo da pokažemo da dva susjedna grada na ovaj način mogu jedan drugom da pomažu-, rekao je načelnik Hasanbegović u nadi da će ovo vrijeme korone biti jednog dana samo kratka, ružna uspomena, a da će ovaj Ramazan ljudima ostati u srcu, kao poseban, kada sa svojim najbližim provode najljepše moguće vrijeme.  

Jasmin Spahić, predsjednik Regionalnog Odbora MDD „Merhameta“ Banjaluka, zahvalio se načelniku Sanskog Mosta Farisu Hasanbegoviću na velikoj donaciji  „Merhametu“ od koje je kupljeno 200 prehrambenih paketa.

– To ćemo danas podijeliti na području grada Prijedora. Drago mi je da opština Sanski Most prepoznala rad „Merhameta“ i da će „ Merhamet“ u skladu sa svojim mogućnostima pomagati ljude iz socijalne kategorije-, rekao je Spahić i boravak u Prijedoru ovim dobrim povodom iskoristio da pozove i ostale opštine s područja USK da pomognu, posebno u ovim ramazanskim danima.

Načelniku Hasanbegoviću zahvalila se i Mesudija Selman, predsjednica prijedorskog „Merhameta“, rekavši da će s ovom donacijom obradovati vjernike  tokom mjeseca Ramazana, ali i socijalno ugrožene porodice kojim su ovi paketi i te kako potrebni.

– Komšijski odnosi i dobra međusobna saradnja između Sanskog Mosta i Prijedora, konkretno „Merhameta“ traju dugo, godinama. „Merhamet“ je svojevremno paketima pomagao socijalno ugrožene porodice u Sanskog  Mostu. Nadam se da će ova saradnja još dugo trajati-, rekla je Selman.

U ime Skupštine i gradske uprave Sanskom Mostu i načelniku Farisu zahvalio se danas i Mirsad Duratović, predsjednik Skupštine grada Prijedora koji je rekao da ovo nije prvi put da opština Sanski Most misli na povratnike na području grada Prijedora.

– Prvu značajniju pomoć od Sanskog Mosta dobili smo u vrijeme velikih poplava, a evo sad u vrijeme korona virusa. Iako su paketi povodom mjeseca Ramazana ipak dolaze u vrijeme kad su prijeko potrebni–, rekao je Duratović koji je veliko hvala Sanskom Mostu uputio i u ime onih kojim je pomoć namijenjena.