HIT taxi u humanoj misiji, vozači darovali krv

0
802

Vozači HIT taxija jutros su na Odjelu transfuziologije u bolnici u Prijedoru darovali krv. Ideju je dao Saša Kovačević, jedan od vozača HIT taxija, nakon informacija  da postoje potrebe za dragocjenom tečnošću na ovom odjelu.

– Tačno tako, bilo je govora o nestašici krvi, a znamo koliko ona znači ljudima kojim je potrebna, pogotovo u ovo vrijeme zajedničke borbe protiv pandemije. Uglavnom svi smo dobrovoljni davaoci krvi i nije bilo problema da se organizujemo i dođemo ovdje- kaže Saša kojem je ovo jutrošnje, bilo i treće dobrovoljno darivanje krvi.

Njegov kolega Zoran Popović prvi put daruje krv, no dileme da li će se pridružiti svojim  kolegama u ovoj humanoj misiji jednostavno nije bilo.

– Vozač sam HIT taksija posljednje dvije godine. Saša nam je rekao da će darovati krv, pozvao nas da mu se pridružimo i odmah sam pristao, jer je to ono što je sad potrebno. A ima i predznak humanosti. Moram iskreno priznati da treme malo ima, ali sve prođe na pomisao da će moja krv nekom vjerovatno spasiti život-, kaže Zoran.

Vozačima koji su jutros darovali krv važno je i da njihova firma osim po udobnoj i sigurnoj vožnji, čistim i dezinfikovanim vozilama i ljubaznim vozačima bude prepoznatljiva i po humanosti.

Darivanejm krvi još jednom su potvrdili da to i jeste tako.