SRĐAN MARJANOVIĆ PRVI “PIK” RUKOVODSTVA “RUDARA” IZ PRIJEDORA

0
150

Srđan Marjanović talentovani trener koji je u prethodne dvije sezone ostvario sjajne rezultate sa kadetima i juniorima Rudar Prijedor, najozbiljniji je kandidat da preuzme kormilo seniorskog tima “zeleno-crnih” nakon odlaska dosadašnjeg šefa stručnog štaba “rudara” sa Sane Igora Jankovića na poziciju direktora omladinskog pogona banjalučkog Borca.

Poznat kao trener koji je u omladinskom pogonu Prijedorčana čini čuda, a stasavao je kao pomoćnik: Velimira Stojnića, Vlade Čapljića, Borisa Gavrana, Gorazda Mihailova, Darka Nestorovića, Zorana Bujića, Zlatka Jelisavca, Nedžada Žerića… Marjanović bi, po mnogima u Prijedoru, bio najbolje rješenje za trenera prvoligaša Republike Srpske koji će iduće sezone napasti plasman, odnosno povratak u Premijer ligu BiH.


Prije neki dan predsjednik “rudara” Darko Milunović istakao je da klub traži mladog i ambicioznog trenera sa UEFA profi licencom ili koji je u procesu edukacije za ovo zvanje. Marjanović ispunjava većinu tih parametara, a od jeseni, po obećanju kluba bi trebalo da krene i na UEFA profi program.

Da li se to Rudar Prijedor vraća svojim trenerskim vrijednostima i domaćem provjerenom kadru?
“Između redova” u Prijedoru su se nadali dolasku Vuletu Trivunoviću ili Borisu Saviću, ali obojica imaju klubove. Trivunović je produžio vjernost federalnom prvoligašu GOŠK-u iz Gabele, a Savić planira da ostane u Beogradu na klupi IMT-a. Nema sumnje da je poslije svega Srđan Marjanović prvi “pik” rukovodstva Rudar Prijedora.

izvor