Pomoć u akciji „za BiH bez corone“ stigla i u Prijedor: Bolnici donirano 700 maski i 60 zaštitnih odijela

0
1903

U akciji Udruženja građana Plaform BiH, sa sjedištem u Holandiji,  pod nazivom „za BiH bez corone” pomoć iz dijaspore zdravstvenim ustanovama i radnicima “do sada je prikupljeno oko 4.700 eura pomoći. Tako je po riječima Prijedorčanina Satka Mujagića za četiri nedjelje  pet paketa pomoći u vrijednosti od po 500 eura otpremljeno za Maglaj, Zenicu, Derventu, Konjic i evo već juče i za Prijedor. 

U paketima koji su uručeni bolnicama i zdravstvenim ustanovama u ovim mjestima  je 700 maski i 60 zaštitnih odijela. U ime menadžmenta JZU Bolnica „Dr Mladen Stojanović“, Udruženju građana Platforma BiH na pomoći se iskreno zahvalio primarijus dr Aleksandar Kesić.

– To su naši ljudi koji razumiju ovu situaciju u kojoj se nalazi cijeli svijet, pa samim tim i mi. Donirali su nam opremu koja je neophodna u borbi protiv ove pandemije a to je 60 jednokratnih odijela i 700 maski. Zahvaljujum se ovom prilikom našim ljudima koji su našli  i finansijsku mogućnost i razumijevanje za ove probleme da pomognu prevashodno našoj bolnici a samim tim i našim građanima u prevazilaženju problema s ovom pandemijom. Svaka pomoć je dobro došla prevashodno iz razloga jer ne znamo kraj ove priče, zato se na svemu  iskreno zahvaljujemo – rekao je dr Kesić.

Satko koji je javnosti poznat kao veliki borac za ljudska prava, ali i humanista napominje za naš portal da novac i dalje pristiže i da će dio svakako biti namijenjen djeci s posebnim potrebama. Računa da će pomoć, kao što je to bilo i 2014., za vrijeme katastrofalnih poplava, doći tamo gdje je najpotrebnija.

Inače predsjednik Udruženja Platforma BiH je Prijedorčanin Hamdija Draganović. U Koordinacionom tijelu akcije su još i Aida Olujić iz UO Platforma BiH, Amir Jatić, bivši predsjednik UO Platforma BIH, dr Sivro i Satko Mujagić.

Podršku imaju i od Harisa Sefera i Željka Javora. Spisak donatora, kao i donacije, ali i uručivanje pomoći možete pogledati na Facebook stranici „Za Bosnu i Hercegovinu bez corone“.