NA VIRUS POZITIVAN ZDRAVSTVENI RADNIK PRIJEDORSKE BOLNICE

0
89

U posljednja 24 časa evidentirano je na području Prijedora jedno novooboljelo lice od virusa korona, rekao je nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije komandant Milenko Đaković.

– Radi se o zdravstvenom radniku JZU Bolnica „Dr Mladen Stojanovi „. On je već desetak dana u izolaciji. Prethodno je dva puta bio testiran i oba puta bio negativan. U ponedjeljak je imao simptome i ponovo je testiran i tek  tad je test bio pozitavan. Dakle osoba je sve vrijeme bila u izolaciji, tako da nije imala kontakt osobe za prenos virusa- pojasnio je Đaković.

Oboljelih do danas u Prijedoru je 47 ukupno, 24 je na liječenju, 15 oporavljenih i nažalost osam preminulih. Pod zdravstvenim nadzorom je 78 lica, 1.826 je izašlo iz zdavstvenog nadzora, na covid odjeljenju prijedorske bolnice je 17 lica, od čega 12 iz Prijedora, dva iz Oštre Luke, jedno iz Novog Grada, jedno iz Kozarske Dubice i jedno iz Kostajnice. I dva lica su u izolaciji i čekaju rezultate testa. Đaković je dodao da je u posljednja 24 časa pet lica  sankcionisano zbog nenošenja zaštitnih maski.  

On je danas, s obzirom na ukidanje vanrednog stanja, izrazio i očekivanje o smirivanju epidemiološke situacije, a građane pozvao da obavezno poštuju mjere nošenja zaštitne maske i međusobne fizičke distance. U ime građana Prijedora zahvalio se donatorima koji su obezbijedili respiratore, krevete, dušeke, zaštitne maske i odijela za prijedorsku bolnicu.