Drugi dan bez zaraženih u Prijedoru

0
438

U Prijedoru drugi dan zaredom nema novooboljelih od virusa korona. Trenutno su 23 osobe zaražene, 18 je oporavljenih i 11 preminulih, rečeno je nakon sjednice gradskog Štaba za venredne situacije.

– Pod zdravstvenim nadzorom je 56 lica, 1.860 lica je izašlo iz nadzora, a u JZU  Bolnica “Dr Mladen Stojanović” je 16 lica pozitivnih na virus korona. Svi pacijenti su u stabilnom stanju – potvrdio je komandant Štaba Milenko Đaković i istakao da je epidemiološka situacija pod kontrolom, ali da je i dalje neophodno da se pridržavamo svih propisanih mjera.

– U Prijedoru smo imali tri faze. Prva faza, koja je najviše trajala bila je lokalna faza prenosa virusa i tu smo imali desetak oboljelih. Druga faza bila je kada se epidemija razvila na području Oštre Luke i u tom periodu smo imali prenose virusa između građana koji su odlazili u Oštru Luku i Banjaluku i tada smo imali 22 oboljela. Ulaskom virusa u bolnicu, od 10. maja do danas zabilježili smo 30 novozaraženih lica i to je razlog zbog kojeg smo mi insistirali na zaštiti medicinskih radnika – istakao je Đaković.

U protekla 24 časa 16 osoba je sankcionisano zbog nenošenja zaštitne maske. Gradski Štab za vanredne situacije ubuduće će zbog stabilizacije stanja  zasjedati svaki drugi dan.