Mirsad Ramić, vlasnik „Cromexa“ „Nije bilo lako prebroditi ova dva, tri mjeseca, jer konkretne pomoći nije bilo“

0
260

– Daleko smo od približavanja normalnijem poslovanju. Sada je period kada se još uvijek sagledavaju posljedice ekonomske štete nastale zatvaranjem granica i zaustavljanjem proizvodnje i prodaje u zemlji i svijetu. Tek za nekoliko mjeseci znaćemo koliko će nam vremena biti potrebno za povratak u normalne tokove – kaže ovo za naš portal Mirsad Ramić, vlasnik „Cromexa“, kompanije specijalizovane za obradu metala koja je prije pandemije virusa korona s brendiranim proizvodima postala prepoznatljiva i u evropskim poslovnim krugovima. Dodaje da kad je riječ o novim proizvodima rade na usavršavanju već postojećih.

– Nakon što sagledamo situaciju na tržištu, vidjećemo u kojem pravcu ćemo ići dalje sa razvojem i investicijama- napominje Ramić.

Nije bilo lako prebroditi ova dva, tri mjeseca, jer konkretne pomoći od strane nadležnih institucija nije bilo.

– Izostala je podrška i prepušteni smo sami sebi. Posjeta poslovnih partnera iz inostranstva nije bilo, najviše zbog zatvorenih granica. Međutim, ono što je sada jako bitno jeste saradnja domaćih poslovnih subjekata i iznalaženje načina da se prebrodi trenutna situacija. Trenutno na tome radimo – kaže Ramić.

Kad je riječ o proizvodnom asortimanu ističe javne toalate i već nadaleko prepoznatljiv moped „Torini“. Zanimljivo je da su javne toalete neke opštine već naručile. Medjutim, zbog komplikovanih, zakonom propisanih procedura nabavke, ništa od toga još uvijek nije realizovano.

– Brend na kojem trenutno najviše radimo jeste „Torini“. Naš električni moped izaziva veliko interesovanje. Radimo na dodatnoj opremi poput prikolica za mopede, bočnih i zadnjih kofera i slično. Uglavnom, pratimo stanje i na domaćem i na ino tržištu. U skladu s tim planiraćemo i organizovati naše dalje poslovanje- kaže Ramić.