Ranjen poznati prijedorski lopov pri pokušaju obijanja kuće u Derventi

0
1134

Policija je uhapsila L. I. (52) iz Dervente zbog sumnje da je hicem iz lovačke puške ranio poznatog lopova Ratka Pantoša (42) iz Prijedora, dok je obijao kuću njegovog brata u mjestu Polje kod Dervente, kako piše „Glas Srpske“.

Provalnik je na liječenju u Bolnici “Sveti apostol Luka” u Doboju, a Policijska uprava Doboj, navela je da im je ovaj slučaj prijavljen pet minuta iza ponoći.

– Policijskoj stanici Derventa prijavljeno je da je L.I. uočio nepoznato lice koje provaljuje u kuću njegovog brata u Polju. U prijavi se navodi da je L.I. pokušao da zadrži na licu mjesta provalnika do dolaska policije, ali nije uspio – saopštila je PU Doboj.

Dodali su da je odmah nakon prijave na teren izašla ekipa koja je zatekla L.I. te je u blizini uočila tragove krvi.

– Tom prilikom policajci su došli do saznanja da je L.I. pucao u pravcu osobe koja je izvršila provalu. Patrola policije Policijske stanice Derventa u naposrednoj blizini je pronašla nepoznato lice koje je imalo prostrijelnu ranu u predjelu noge, njemu je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Derventa odakle je isto prevezeno u dobojsku bolnicu – rekli su u policiji.

Istakli su da su na na licu mjesta pronađeni i predmeti koje je provalnik pokušao ukrasti, a policija je pronašla i pušku iz koje je L.I. pucao.

Kako “Glas Srpske” saznaje nakon identifikacije utvrđeno je, da je ranjeni provalnik Ratko Pantoš, poznati kriminalac iz Prijedora. On ima podeblji dosije i osuđivan je zbog teških krivičnih djela, a nalazio se i na međunarodnim potjernicama.

Između ostalog, prije nekoliko godina na području Šamca, Modriče i Teslića provalio je u više kuća i ukrao novac i zlato u vrijednosti 37.500 maraka.