UO I SKUPŠTINA FK “RADNIK URIJE” PREDLOŽILI LISTU KANDIDATA ZA PREDSTOJEĆE FUDBALSKE IZBORE NA SVIM NIVOIMA

0
252

U nedostatku utakmica i takmičenja koje su zaustavljene usled posledica izazvanim korona virusom a potom i zvanično prekinuta sva takmičenja na teritorija RS i BIH, dešavanja u fudbalu ipak postoje. Paralelno sa održavanjem treninga u FK “Radnik Urije” aktivno je bilo i u upravljačkim strukturama.
Naime zbog budućih fudbalskih izbora na svim nivoima od GFS, PFS Prijedora pa FSRS i NFS BIH svaki od klubova iz grada Prijedora dužan je poslati listu svojih prijedloga koji će u naredne četiri godine biti nosioci odgovornih pozicija.
Shodno tome zasjedao je i UO kluba kao i skupština koja je održana 28. 05. u prostorijama MZ na Urijama.
Prijedloge koje je UO donio na svom zasjedanju uglavnom je podržalo svih 12 prisutnih od 21. člana skupštine koliko broji klub.
Nakon isteka petogodišnjeg mandata na mjestu predsjednika GFS Prijedor klub je podržao kandidaturu predsjednika kluba Slaviše Kralja za viši nivo a to je PFS Prijedor.
Kroz ostale pozicije FK “Radnik Urije” je predložio i Zorana Radulović, Igora Radaković, Mladena Ivića, Milana Kostića, Petra Krajišnika, Slavka Topića, Lazara Gajića, Sandru Radaković i Ranka Vučkovića na ponuđene pozicije u fudbalskim organima.
– Generalno mišljenje je da svi naši kandidati imaju jako dobre reference iz prošlosti i da kao takvi mogu u novom četverogodišnjem mandatu dati doprinos unapređenju fudbala u gradu Prijedoru zajedno sa svim ostalim koji budu učestvovali u radu na svim nivoima od gradskih do državnih pozicija – rekao je Slaviša Kralj, predsjednik FK “Radnik Urije”.
Na skupštini je pored ovih prijedloga, usvojen i financijski izvjaštaj o radu za 2019. godinu a zatim usvojeni planovi za iste u 2020. godini.
Skupštinom je u odsustvu predsjednika Dražena Vrhovca i prvog podpredsjednika Mladena Radišića predsjedavao drugi podpredsjednik Nikola Vojvodić, ugledni profesor univeziteta PiM u Banja Luci, inače dugogodišnji sportski radnik i jedan od prvih osnivača i pokretača ženskog fudbalskog kluba u Prijedoru posle rata.