Nedjeljom u julu i avgustu organizovano, autobusima, na Kozaru

0
1130

Gradska Turistička organizacija, Nacionalni park „Kozara“,  „Autotransport Prijedor “ad i Planinarsko društvo „Klekovača“ pokrenuli su kampanju pod nazivom „Posjeti i osjeti Kozaru“. U okviru kampanje biće organizovani jednodnevni izleti na Kozaru.  

Prvi je već u nedjelju s polaskom, s terminala Autobuske stanice u 9 časova, a povratkom u 16. 

Ulaz u Nacionalni park za one koji korste ovu liniju je besplatan. Akcija je počela u aprilu s nagradnom igrom, „osmosmjerkom“, koja je bila postavljena na Facebook stranici Planinarskog društva „Klekovača“. Boravak u Domu na kotlovači iskorista je prva grupa nagrađenih, njih 12. Riječ je o porodicama iz Bratunca, Novog Grada i Prijedora.

– Zajedno s nama obilježili su i Dan Nacionalnog parka i Dan Planinarskog društva „Klekovača„. Druga grupa nagrađenih na Kozaru dolazi 25. i 26. jula kada će biti obilježen i Svjetski dan zaštite prirode – kaže Amira Ganić, direktor Turističke organizacije.

Mićo Rokvić, direktor Autotransporta“, istiće da su se potrudili da pervoz na Kozaru organizuju po promo cijenama.

– Tako u jednom pravcu Prijedor-Mrakovica karta košta tri, a povratna je četiri marke. Autobusi će plaziti s treminala Autobuske stanice i voziće kroz Kozarsku i ulicu Milana Vrhovca gdje će kupiti poutnike – kaže Rokvić i dodaje da je polazak iz Kozarca planiran u 9:20 časova.  

Cijena karte iz Kozarca za Mrakovicu je dvije, a povratna tri marke. Dragan Romčević, direktor  Nacionalnog parka „Kozara“ podsjeća da je ovo treći pokušaj da se organizovano posjeti Kozara.

– Evo, ovo je prilika da svi koji su zainteresovani, a koji sebi ne mogu obezbijediti prevoz, dođu u Nacionalni park. Potrudili smo se da s vremenom povećamo sadržaje, da svako pronađe nešto za sebe. Vjerujem da će ova linija opstati – rekao je Romčević.  

U posljednjih nekoliko vikenda, s ublažavanjem epidemiloških mjera, rastao je i interes turista za Kozaru tako da je za ovo vrijeme u Parku bilo između 3.500 i 4.000 turista.

Red vožnje: Terminal autobuske stanice Prijedor – Kozarska ulica – ulica Milana Vrhovca – Čirkin polje – Orlovci – Končari – Crnići – Kozaruša – Kozarac – Mrakovica.