Vozao se taksijem po gradu i na kraju kad je trebalo platiti, shvatio da nema novčanika…

0
6264

Umorni od politike, korupcije, afera, natezanja dojučerašnjih partnera, poslovnih ili političkih  svejedno je, užurbanosti i mjesecima nezaobilazne korone, nenadano se obradujemo dobroj životnoj iskrici koja ne ulazi u gore navedeni slijed.

Čovjek koji je predložio da poslušamo njegovu priču živi u Novom Gradu. Stituiran je, vrijedan, porodičan i kao svi mi iz ove nesretne zemlje nenavikao na sitne geste povjerenja koje nam ponekad tako mnogo nedostaju. Zato se, kaže, i javio.

Uglavnom, bio je u Prijedoru gdje je  pozvao taksi kako bi obavio posao zbog kojeg  je i došao u Prijedor.

 – Trebao sam otići na nekoliko adresa. A čuo sam za HIT taksi, da su povoljni, pa sam njih i zvao. Vozač je bio ljubazan, odmjeren, auto čisto … Nije pravio problem ni s čekanjem. I kad sam završio sve što sam trebao, mašim se za džep da mu platim, kad nema novčanika. Stresao sam se i u prvi mah pomislio da mi ga je neko ukrao. Nije bilo nešto puno novca, ali me strah uhvatio zbog dokumenata, od lične karte pa nadalje… Već sam vidio sebe kako danima obilazim šaltere i čekam nove papire – priča Novljanin.

Dok se on borio sa sjećanjem,  slagao kockice gdje je i s kim bio prije ulaska u taksi, vozač je pokušavao da mu pomogne…

– Sve vrijeme mi je govorio da ne brinem, da se ništa strašno, što se njega tiče nije desilo i da je već kontaktirao centralu koja mu neće praviti problem oko plaćanja vožnji. Izgleda da je i njemu bilo važno da se novčanik nađe. U toj mojoj muci moram to priznati, to je bila jedina svijetla tačka, sve do trenutka kad sam već očajan pozvao kuću i od supruge dobio potvrdu da sam u žurbi novčanik zaboravio na stolu. Nije mi to palo napamet jer sam s komšijom koji je nekim poslom išao u Banjaluku došao do Prijedora. U HIT taksiju su se iskreno obradovali kad su čuli da mi novčanik nije ukraden ni izgubljen – kaže Novljanin.

Dodaje da su se u HIT taksiju čak ponudili da ga odvezu kući. No, ljubazno ih je odbio jer se dogovorio s komšijom da se s njim i vrati u Novi Grad.

– Jedino sam ih zamolio, ako nije problem, da im novac za vožnju donesem sutra ili da posudim od komšije na povratku iz Banjaluke. Rekli su mi da nije nikakav problem kad god donesem čak su u jednom momentu rekli da to sve „zaboravimo“.  Na tom povjerenju sam im vrlo zahvalan. To se ne dešava tako često, bar ne danas i vraća mi nadu da ima dobrih ljudi. Na povratku mog komšije sve smo regulisali i s vozačem sam na kraju popio kafu i moram priznati da sam ga jedva na to nagovorio – kaže ovaj Novljanin.

U HIT taksiju su nam samo potvrdili da se sve to dogodilo. Tačno onako kako je ispričao čovjek iz Novog Grada.

– Ne dešava nam se često, ali ima i takvih slučajeva. Pokušavamo u takvim situacijama ostati ljudi, a ono što smo učinili za tog čovjeka, je nešto što se podrazumijeva u takvim prilikama. Niti ćemo mi osiromašiti, niti će se on obogatiti zbog cijene dvije-tri vožnje – poručuju iz HIT taksija.