Slađan Janjanin nije uspio iznenaditi opasnog Poljaka

0
3061

Slađan Janjanin, nije uspio iznenaditi Poljaka u bokserskoj reviji “MB Boxing Night 7” koja se sinoć održala u poljskom gradu Arlamov. U prvoj rundi Poljak je krenuo silovito u namjeri da u prvoj rundi riješi ovu borbu pa je čak uspio lijevim krošeom, pred sam kraj prve runde, da obori Janjanina ali se “prijedorski Roki Balboa” diže i nastavlja meč. U nastavku borbe Parzęczewski je napadao još jače i još nekoliko puta obarao našeg borca na pod ali se Janjanin brzo dizao i veoma vješto odolijevao silovitim napadima domaćeg borca.

U posljednjoj, osmoj rundi, Poljak je krenuo najjače što je mogao u namjeri da nokautira protivnika po svaku cijenu, ali se Janjanin nije predavao pa je čak zadao nekoliko jakih udaraca Poljaku. Nakon posljednjeg gonga u borbi večeri domaći bokser Robert Parzęczewski je pred svojom publikom bio bolji i pobjedio na poene jednoglasnom odlukom sudija i tako zabilježio svoju 25. pobjedu.

Iako je izgubio ovaj meč Janjanin može biti ponosan jer je protivnik bio i viši i teži od njega a po riječima Mateusza Boreka, glavnog organizatora ove bokserske revije 25 boksera odbilo da ukrsti rukavice sa Robertom Parzęczewskim. Samo nekoliko dana pred početak ove Gala revije izazov je prihvatio naš Prijedorčanin, Slađan Janjanin.