Otvoren predstečajni postupak „HPK Draksenić“, radnici zabrinuti

0
744

Predstečajni postupak nad preduzećem „Hemijska prerada kukuruza Draksenić“ otvoren je u Okružnom privrednom sudu Prijedor, a zabrinuti radnici traže da ih što prije posjeti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, saznaje portal CAPITAL.

Radnici „HPK Draksenić“ sastali su se danas u prostorijama fabrike ogorčeni odnosom uprave od koje su tražili odgovore o njihovom statusu, pravima i neizmirenim dugovanjima. Sve je bilo uzalud, s obzirom da, kako tvrde, direktor preduzeća Jovica Šuman nema sluha za njihove probleme.

„Mi smo se jutros okupili u prostorijama „HPK Draksenić“, te dogovarali naše sljedeće korake, s obzirom da direktor ne želi da razgovara sa radnicima, ne želi nikakve informacije da nam da i tvrdi kako on nema ništa s tim, te da je sada sve na ministarstvu“, rekao je za CAPITAL predsjednik sindikata Miroslav Zgodić.

Očekuju da ih, na njihovu incijativu, uskoro posjeti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, nadajući se da će im on dati informacije šta će se desiti sa preduzećem i kakva je budućnost radnika.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede potvrdili su da je Osnovni privredni sud Prijedor donio rješenje 18. juna o otvaranju predstečajnog postupka nad preduzećem „HPK Draksenić“, kao i da će tokom naredne sedmice resorni ministar obići ovo preduzeće.

Direktor Šuman nije odgovarao na telefonske pozive.

Podsjećamo, portal CAPITAL pisao je već o otvaranju stečaja nad preduzećem „HPK Draksenić“ u tekstu „Fabrika “HPK Draksenić” ide u stečaj“.

izvor