Nešić obišao radove na sanaciji klizišta na u Kalatama (video)

0
851

Nenad Nešić, direktor Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske”, danas je obišao radove na sanaciji klizišta na magistralnom putu M4 u naselju Kalate.
– Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske” brzom reakcijom nastoji otkloniti sva oštećenja na putnim komunikacijama s ciljem bezbjednijeg saobraćaja, a samim tim i lakšeg života građana. Mi smo na najbrži mogući način riješili ovo klizište — rekao je Nešić.

lzvodač radova su „Prijedorputevi”, a vrijednost projekta je 152.000 KM. Predviđeni rok za izvođenje radova je bio 90, ali je završen u roku 30 dana.

– Uradili smo novi potporni zid, novu odvodnju kanala odnosno sistema za odvodnjavanje i ostalo je još da presvučemo kolovoz, a to ćemo uraditi za koji dan. Zapravo smo ostavili jedan period kako bi došlo do konsolidacije terena pod saobraćajem, da reagujemo ukoliko bi došlo do nekih nepredviđenih dešavanja – naglasio je Nešić i dodao da će u narednih sedam dana biti završeni poslovi na potpunoj rekonstrukciji ovog dijela klizišta i na taj način biće obezbijeđen sigurniji i brži saobraćaj.

izvor