Letak dobrodošlice za građane koji u Prijedor dolaze iz inostranstva

0
2807

Danas je, kao i prethodnih godina u ljetnom periodu, promovisan letak dobrodošlice za dijasporu. Dostupan je na info pultu u gradskoj upravi i na pultu u PU Prijedor, a putem njega zaninteresovani mogu dobiti informacije o svim uslugama na području grada. Cilj je po riječima Milenka Đakovića, gradonačelnika Prijedora uspostaviti što bolju saradnju i komunikaciju sa dijasporom.

– Kao dobri domaćini zaduženi smo da im obezbjedimo siguran i miran boravak u ovom gradu – rekao je Đaković.

Policijska uprava Prijedor preduzima sve potrebne mjere s ciljem očuvanja povoljnog stanja bezbjednosti. Cilj očuvanja dobrog stanja bezbjednosti za vrijeme turističke sezone, pokazatelj je da su policijski službenici spremni spriječiti incidente motivisane mržnjom i predrasudama u našem gradu, i da će preduzeti sve potrebne mjere i radnje kako bi građanima omogućili što ugodniji odmor.

– Nastavljamo sa aktivnostima Policijske i Gradske uprave na provođenju Akcionog plana prevencije incidenata motivisanih mržnjom i predrasudama, a taj akt je nešto u čemu grad Prijedor prednjači na području Republike Srpske i cijele BiH. Pismo dobrodošlice osmislilo je operativno tijelo osnovano Akcionim planom i biće dijeljeno na lokacijama za izdavanje dokumenata u policiji i šalter-salama Gradske uprave gdje građani najviše borave – rekao je Sretoja Vujanović, načelnik Policijske uprave Prijedor. 

Inače uz info letak koji sadrži osnovne informacije koje građanima mogu pomoći u ostvarivanju svojih prava kada je u pitanju izdavanje ličnih dokumenata i podnošenja zahtijeva za dokumentaciju  je i pismo dobrodošlice gradonačelnika Milenka Đakovića i predsjednika gradskog parlamenta Ajdina Mešića.