Druga grupa demobolisanih boraca i RVI otišla u banju “Mlječanicu”

0
631

U banju “Mlječanicu” jutros je otputovala druga grupa demobilisanih boraca i RVI nižih kategorija. Tamo bi trebali provesti deset narednih dana, s tim da im je  gradska Boračka obezbijedila prevoz, a boravak  iz budžeta platio grad Prijedor.

– Dakle borci neće platiti ništa. Smatram da je ovo dobar potez, a posebno kada znamo da je Vlada Republike Srpske donijela odluku da ove godine neće slati RVI i pripadnike porodica poginulih boraca u banje iz opravdanih razloga zbog svega ovoga što se dešava sa koronom – rekao je Zoran Predojević, predsjednik BO Prijedor.

Ovo je inače prvi put nakon rata da se u banju šalju demobilisani borci i Ratni vojni invalidi nižih kategorija. Zato su, kažu i zahvalni lokalnoj zajednici, gradonačelniku i odbornicima Skupštine grada koji su podržali ovu odluku. Borcima je jutros ugodan boravak u banji, dobar odmor i bolje zdravlje poželio i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

– Ovog puta grad je izdvojio dio sredstava da i borci mogu odlaziti u banje. Ja se zahvaljujem i odbornicima Skupštine grada i želim borcima da se odmore i poprave svoje zdravlje jer ovo je kategorija ljudi koja je jako zaslužna za stvaranje Republike Srpske – rekao je Đaković.

Prva grupa boraca u Mlječanici je boravila od 22. juna. Planirano je da naredna u banji Vrućici  bude od 9. jula, a posljednja u Mlječanici od 3. avgusta. Izbor korisnika ovog programa rađen je na osnovu prijedloga svih 47 mjesnih boračkih organizacija. Programom je  obuhvaćeno 55  boraca Vojske Republike Srpske, od kojih će 45 boraviti u Mlječanici, a deset u banji “Vrućici.