Rad na novim smještajnim kapacitetima na Kozari (video)

0
319

Planinarsko-skijaško društvo “Ljubijski rudar” i Kozara su nerazdvojni i članovi ovog društva su među prvima nakon rata kreirali sadržaje na ovoj planini i bili su tu u vrijeme pokretanja obnove Kozare, kaže Božo Grbić, predsjednik ovog društva.

Tu su i sad. I ne prestaju sa radom. Aktuelno je unapređenje smještajnih kapaciteta, tako da će pored postojeće barake sa 20 ležajeva biti uređena još jedna istog kapaciteta.

– Naša namjera i zadatak je da i srednju baraku osposobimo sa 20 ležajeva. Prošle godine zamijenili smo krov. Sad krećemo sa uređenjem prostorija. Namjera nam je da to bude smještajni nivo jednog autobusa, za razna udruženja građana, planinare – pojašnjava Grbić.

Tu su tri ski-staze o kojima brine “Ljubijski rudar” tako da konstantno traju pripreme za zimsku sezonu. U tom pogledu, krenulo se u rad sa školama, pri čemu je Grbić naročito pohvalio dobar prijem na koji su naišli u OŠ “Vuk Karadžić” u Omarskoj.

– Imali smo prezentaciju planinarskog i skijaškog dijela. Ostaje da se to konkretizuje. Nadamo se da ćemo u ovoj sezoni krenuti sa organizovanom obukom radnim danima. I da to bude organizovano i masovno – kaže Grbić.

Ipak, kada se generalno sagleda, na Kozari je obnovljeno ono što je postojalo i prije rata, ali malo se investiralo u nešto novo, smatra Grbić, napominjući da je to ono o čemu svi moraju dobro razmisliti.

izvor