Dr Pašalić uručila donaciju za gradnju tribina OFK „Brdo“

0
2018

Primarijus dr Azra Pašalić, poznati prijedorski pedijatar i predsjednik RO PDA Prijedor, uručila je danas Naseru Bačiću, Nakiju, predsjedniku OFK „Brdo“ Hambarine, ličnu novčanu donaciju za nastavak gradnje tribina na stadionu ovog fudbalskog kluba. Donacija je tim značajnija jer tribine su potrebne da bi se igralo u Drugoj ligi RS. Dr Pašalić kaže da dugo prati rad ovog kluba.

– Bukvalno od povratka u Prijedor. Klub je, koliko znam, obogatio život povratnika. Ne samo kad je sport u pitanju, već i druženje, jer se sjećam ovog stadiona kad je pred njim bilo parkirano i po stotinu auta. Na ovom stadionu su se igrale utakmice, ali i priređivale fešte u vrijeme dolaska dijaspore koja posebno voli ovaj klub. Ovaj stadion je nekoliko puta bio i najtužnije mjesto za vrijeme klanjanja šehidske dženaze. Zato i ima nemjerljivu vrijednost, jer ljude okuplja i u sportu, i u druženju, na feštama, ali i tužnim ispraćajima – kaže dr Pašalić puna hvale i za Bačića za kojeg kaže da je neposredan, vrijedan, neko ko voli  svoje Brdo.

– On i njegova porodica nesebično se zalažu da ovaj fudbalski klub dobije teren kakav zaslužuje. I to sam ovom skromnom donacijom željela svakako podržati. Pomoć je od srca, ma kolika ona bila, i u tom je njena najveća vrijednost, jer želim da im i drugi pomognu. Naravno, svako u skladu sa svojim mogućnostima. A mene lično ponukali su oni koji su već pomogli, što sam vidjela na stranici „Brda“ gdje transparentno stoje imena onih koji su se na ovaj način utkali u ovaj fudbalski klub. Moram priznati da sam ponosna što će tamo biti i moje ime – rekla je dr Pašalić.

Naser Bačić, Naki, predsjednik OFK „Brdo“ i mještanin Čarakova,  zahvalio se dr Pašalić na novčanoj donaciji. Kaže da mu je zbog tog izuzetno drago.

– Veliki smo prijatelji, dugogodišnji i familijarno se družimo. Dr Azru poznajem kao dobrog čovjeka i velikog humanitarca. Zato i svaka čast na ovoj gesti. Bilo bi nam drago da i drugi slijede  njen primjer – kaže Naser.  

Tribine će kad budu završene imati oko 300 sjedećih mjesta. Projekat iznosi oko 45.000 maraka, a gradnju tribina su po Bačićevim riječima pomogli brojni iz dijaspore.

– Posebno hvala dugujem našoj dijaspori, ali i gradskoj upravi koja nam je pomogla – kaže Bačić i dodaje da je ogorčen na federalno, resorno ministarstvo.

– Bezbroj puta slali smo im molbe da nam pomognu, da se ovaj stadion uredi, govorili da se ovdje organizuju šehidske dženaze, utakmice, da je riječ o povratničkom naselju. Ali džaba. Nisu se udostojili da nam pošalju ni sto maraka na naš račun. Lično mislim da je to sramota – kaže Bačić.

OFK „Brdo“ koji je rad obnovio 2005. godine nije prepoznatljiv samo po dobroj igri i entuzijazmu, već i sastavu kluba u kojem srcem igraju devet Bošnjaka, dvanaest Srba i dva Hrvata.

– Svi smo prava ekipa. Poput porodice smo. Nakon utakmice obavezna je fešta, druženje … S momcima sam jako zadovoljan, a vjerovatno i oni sa mnom, jer da im nije dobro otišli bi – pohvalio je svoj klub Bačić.

Novu pobjedu očekuju već 8. avgusta kada OFK Brdo igra s „Poletom“ iz Šamca, naravno uz  sve naložene higijensko-epidemiološke mjere. Prije tog 25. ili 26. jula OFK „Brdo“ će obilježiti 15 godina od obnavljanja rada i otvaranje novih tribina na kojim bi im pozavidjeli i mnogo veći fudbalski klubovi.