Pretučeni mladić iz Dubice još nije sposoban da razgovara s policijom

0
951

Dejan Đurđević iz Kozarske Dubice, brutalno pretučeni mladić kojem su napadači prije desetak dana nanijeli teške povrede glave i ostavili ga pored rijeke, oporavlja se, ali još nije u stanju razgovarati sa policijom o ovom događaju, kako bi sačinili izvještaj.

Rekla je ovo za “Nezavisne” Milena Đurđević, majka dvadesettrogodišnjaka koji od rođenja ima epilepsiju, a kojeg su, kako nam je ranije rekla, u noći između 9. i 10. jula pretukli Nemanja Prošić i Milenko Gajić, koji su ga pozvali da se provozaju autom.

“Te rane idu nabolje, iako ga još boli glava i osjeća veliki strah, a trebalo bi i da počne s terapijom kod neuropsihijatra”, rekla je Đurđevićeva.

Dodala je da je policija dolazila kako bi razgovarala sa njenim sinom, ali on zbog stanja u kojem se nalazi još nije u mogućnosti dati izjavu.

Kako saznajemo iz Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, policijski izvještaj u ovom slučaju još se kompletira i on još nije dostavljen tužilaštvu.

Rekli su nam da je u toku rad na rasvjetljavanju okolnosti nanošenja teških tjelesnih povreda i dokumentovanju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj, a postupajući tužilac će u skladu s tim i dalje postupiti u ovom predmetu.

Iz Policijske uprave Prijedor ranije su nam rekli da je istragom utvrđeno da su teške tjelesne povrede D.Đ., koji je zbog zadobijenih povreda prevezen u UKC Banjaluka, nanijeli M.G. i N.P. iz Kozarske Dubice, koje terete za izvršenje krivičnog djela teška tjelesna povreda.

Podsjećamo da je majka ispričala za “Nezavisne” da je njeno skoro nasmrt pretučeno dijete pokraj vode našao čuvar.

Ona tvrdi da je njen sin pretučen u nekoj kući, a zatim odvezen na plažu Blato na rijeci Uni, gdje su ga čuli ljudi kako teško povrijeđen jauče, zamotan u plahtu, u koju su ga napadači stavili vjerovatno misleći da je mrtav.

O iživljavanju nad mladićem svjedoči snimak koji kruži društvenim mrežama na kojem se vidi on krvav i preplašen dok mu napadač govori: “Alo, gledaj ovamo. Hoćeš li pomenuti ikad više naše ime?”, a kada mladić krvavog i izdeformisanog lica kaže: “Nikad u životu”, jedan od napadača ponosno odgovori: “Živio”.

izvor