Policijski službenici PU Prijedor, njih oko 40-tak, tokom dvodnevne akcije na Odjelu za transfuziju prijedorske bolnice daruju dragocijenu tečnost. Riječ je akciji koju organizuje MUP RS u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu RS u Banjaluci kojoj se dobrovoljno odazvali policijski službenici PU Prijedor.

I to sve organizacione jedinice ove Uprave. Na Odjelu transusfuzije  danas su bili pripadnici Jedinice žandarmerije. Među njima i Aleksa Babić koji kaže da se ovakavim akcijama uvijek rado odaziva.

– Human je to gest. Računam da moja i krv drugih pripadnika MUP-a RS nekom može spasiti život – kaže Aleksić.

Mario Milašin, načelnik Sektora policije PU Prijedor, naglašava da je ovo još jedan način na koji policijski službenici pokazuju svoju humanost i način kojim nastoje, kad god za to postoji mogućnost, da pomognu drugim ljudima i građanima.

– Nadamo se da će ova dragocijena tečnost pomoći onim kojim je najpotrebnija u ovom trenutku – rekao je Milašin.

Dodaje da se ovakvim akcijama odazivaju vrlo često.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova pored redovnih aktivnosti vezano za dobrovoljno darivanje krvi, a to je povodom dana koji su značajni za MUP RS, poput Dana policije i krsne slave i u svim drugim situacijama, kad god je to potrebno, na zahtijev Odjeljenja za transuziju opšte bolnice ili lično na zahtijev građana i organizacija, nastoje da se odazovu akcijama darivanja krvi – rekao je Milašin.