Zaposleni u Komunalnim uslugama, RJ „Javna higijena“ pored održavanja javnih površina, odvoza smeća vrše i dezinfekciju kontejnera. Sve se po riječima Milke Grbić, rukovodioca ove radne jedinice, obavlja kako bi bilo spriječeno širenje korona virusa.

– Radnici poštuju sve mjere i procedure u cilju sprečavanja širenja virusa korona, tako da nismo imali zaraženih. Međutim, na terenu se dešavalo da imamo veću količinu otpada koji nije primjeren za klasično odlaganje, kao što su maske, vrećice sa nepoznatim sadržajem… Zato smo na tim mjestima vršili dezinfekciju kontejnera. Takođe, odvozimo infektivni otpad iz bolnice i vršimo dezinfekciju. Ista procedura je važila kada su bili formirani karantini. Nastojimo da radnike svakodnevno upozoravamo da se zaštite od eventualne zaraze – pojasnila je Grbićeva za TV Prijedor.

Naglasila je pri tom da je izuzetno važno da zaposleni budu i adekvatno zaštićeni kako bi ostali zdravi. Uputila je zato i apel sugrađanima da budu odgovorni, posebno nesavjesnim pojedincima koji maske ili rukavice odlažu i bacaju tamo gdje ne bi trebali.

– Građane bih zamolila da vode računa o načinu odlaganja maski i rukavica. Da ih prvo stave u vrećice i tako ih kvalitetno odlože, a ne da ih bacaju pored kontejnera ili korpi za smeće – naglasila je Grbićeva.