Sutra počinje nova sezona Prve lige Republike Srpske za fudbalere, a u prvom kolu „Rudar Prijedor” ide na gostovanje „Željezničar Sport Timu” u Banjaluku. U novu takmičarsku sezonu “Rudar” ulazi spremno, nakon kvalitetno odrađnih priprema sa nekoliko jako dobrih utakmica, poručuju iz prijedorskog kluba.

Cilj je isti kao prošle sezone, a to je osvajanje šampionata Republike Srpske i plasman u Premijer ligu BiH, kaže sportski direktor „Rudara” Saša Stević. On je napomenuo da iako ih mnogi smatraju favoritima, nema unaprijed dobijenih utakmica, već da se za svaki bod moraju izboriti na terenu.

– Mislim da pored nas ima još tri-četiri tima koji zvanično ne ističu kandidaturu za Premijer ligu, ali tu trebamo biti jako obazrivi. Mi ulogu favorita prihvatamo, ali ni u jednom trenutku ne smijemo pomisliti da se i drugi neće boriti za plasman u viši rang. Mnogo je mečeva pred nama, i iz utakmice u utakmicu moramo dokazivati da imamo potreban kvalitet za Premijer ligu – rekao je Stević.
Cilj se može ostvariti samo uz maksimalno zalaganje igrača, stručnog štaba i rukovodstva kluba, kategoričan je Stević, dodajući da se mnogo naučilo u prošloj godini, iako nije ostvareno sve što je zacrtano.
U pripremnim mečevima pokazalo se da „Rudar” ima kvalitet, da ekipa može da igra napadački fudbal ali i da njeguje stil koji se razlikuje od drugih klubova, ocjena je trenera prijedorskog tima Borisa Savića.

On je istakao da se u medijima stvorila slika da će „Rudar” lako doći do titule, ali je naglasio da svi klubovi ozbiljno shvataju ligu, dodajući i da se šampionat dobija igrom na terenu.

izvor