Na gradskom stadionu u Prijedoru odigrano je prvo kolo Omladinske Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a otvorili su je sjajni juniori, „Rudara„ i banjalučkog „Borca“. Atmosfera na stadionu u skladu s epidemiološkim mjerama. Dosadna. Dakle, tribine prazne, bez gledalaca, na stadionu osim mladih fudbalera, trenera i podrazumijeva se sudija tek dva fotoreportera i dva novinara. Fudbalski mečevi na koje će se navijači Prijedora morati navići. Doduše ne svi, jer je na samo nekoliko metara od stadiona, na jednoj betonskoj ploči najmanje njih 50-tak bez ikakvih problema, ali i bez zaštitne maske i bez distance odgledalo utakmicu bodreći svoje favorite.

Nema šta, snalažljivosti nam ne manjka. Da li na našu ili na njihovu štetu pokazaće vrijeme, već u u naredne dvije nedjelje. Da li se moralo na betonski krov ili se utakmica mogla odgledati ipak sa tribina gdje je bilo dovoljno mjesta za pristojno fizičko rastojanje od dva metra ali i ugodnije praćenje fudbalskog meča to je već naredno pitanje za epidemiloške i nogometne znalce koji i znaju da nam disciplina i nije baš jača strana.

Tribine će vjerovatno upravo zbog tog, dok se korona ne zauzda ostati prazne, a do tad, pa nije isključeno da betonski krovovi poslovnih prostora, tik do gradskog stadiona postanu VIP lože. Fale još samo tapkaroši.