Kako Vam u Sanskom Mostu, u apoteci, „mjere“ pritisak ili tlak?

0
2982
foto: Ilustracija

Možete da padnete u nesvijest, možete da izgledate kao neko ko će ovog časa dobiti moždani, ali ako u apoteci koja se nalazi u centru Sanskog Mosta, u glavnoj Prijedorskoj ulici, tražite da Vam izmjere pritisak ili tlak, svejedno je, jer ta usluga je ovdje neizvodljiva.

Dakle naša sugrađanka (ime i prezime poznato redakciji Infoprijedor.ba) zadesila se nekim poslom u ovom gradiću. Priča mi da joj je u jednom trenutku bilo loše, pa je odlučila da u toj apoteci u glavnoj ulici, izmjeri pritisak. Uđe, vidi aparat za mjerenje odmah  do ulaza. No, ne radi, mada to nigdje ne piše. U dnu aparata prorez za žeton, pa dežurnu u apoteci, ne zna se da li je trgovac ili farmaceut (prije da je ovo prvo) zamoli za žeton. Iako u čudu, jer ta usluga se, kad je riječ o apotekama, uglavnom ne naplaćuje.

Ova je odmjeri kao posljednju jadnicu i kaže joj „Nema žetona, aparat ne radi.“ Onda naša sugrađanka „damu„ za pultom puna nade, da u njoj ima nečeg ljudskog, ljubazno upita da li ima još neka apoteka u blizini gdje bi mogla izmjeriti pritisak. Ova joj mrtva ‘ladna odgovara: „Ima jedna kod bolnice i jedna na putu za Ključ!!!“ I ne ometa se, kao da je žena, na kojoj bi i slijepac vidio da joj je loše, tu ušla zbog zabave. „Da, znam, ima ih nekoliko u Prijedoru. Hvala Vam na informacijama jako ste ljubazni“, odgovorila je „humanoj“ dami ova Prijedorčanka, i dobila je odgovor „nema na čemu“ a potom je izašla van.

Zašto ova priča? Pa za nauk, ukoliko se kojim slučajem i u sličnoj situaciji zateknete u Sanskom Mostu, da znate, kako će vam tamo u apoteci u glavnoj ulici „mjeriti“ pritisak ili tlak.