Pas izletio iz dvorišta i Milki rastrgao venu na nozi

0
4615

Milka Vujinović, mještanka Čirkin Polja nedavno je tokom šetnje kroz naselje imala prilično neugodan susret s psom. Izletio je iz dvorišta i zgrabio je iz čista mira za nogu.

– Onkološki sam pacijent i ljekari su mi preporučili šetnju. To radim svako veče, istom rutom i ulicom. Psa sam ugledala kod jedne kuće. Puzio je prema meni i uopšte nisam očekivala da bi me mogao napasti. Odjednom, dok sam prolazila pored njega zgrabio me za nogu i potrgao mi venu. Uhvatio me potom za drugu nogu, a moja je sreća da sam na nogama imala kratke čarape koje je trgao. Inače, ko zna kako bi prošla – priča Milka.

Dodaje da je bezuspješno pokušavala zaustaviti krv koja je šikljala iz potrgane vene.

– Pritrčala je komšinica iz kuće do ove iz čijeg je dvorišta na mene nasrnuo pas. Sreća da sam kod sebe imala telefon. Odmah sam pozvala supruga, rekla sam mu šta je bilo i tražila da odmah dođe po mene – kaže Milka.

Dodaje da joj je do dolaska u Dom zdravlja papuča na nozi bila puna krvi, kao i sjedište u automobilu gdje je sjedila. Tu je rana sanirana, no krv je jedva zaustavljena u bolnici. Bilo je kako Milka priča posla i za hirurga.

– Došla je i policija. Ne znam koliku je kaznu platio vlasnik psa. Ali nema te prekršajne kazne koju on može platiti a da mi namiri muke kroz koje sam prošla. Ne znam ni šta bi uradila sad kad bi ga vidjela, ne spavam po cijelu noć, pijem tablete, antibiotike i one protiv bolova. Otekao mi je gležanj, tako da više ne mogu ni šetati. I idem svaki dan na previjanje, jer rana sporo zarasta. Duboka je – kaže Milka koja ni vlasnika psa nije vidjela.

– Nije se ni udostojio da dođe do mene, da se bar izvini. Valjda pas kako sam čula nije ni vakcinisan. Trebao bi i u Banjaluku na posmatranje, tako da čekam nadležnu inspekciju da vidim kako će se to završiti – ogorčena je Milka kojoj nije dosta muka s dijagnozom koju ima već sad mora i s ovim novem problem da se izbori. x