Oštetio povjerioca za preko 320.000 maraka

0
1665

Policijski službenici PU  Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, danas su podnijeli izvještaj protiv  M.J. iz Kozarca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Oštećenje povjerilaca“ i „Prevara“.

-Osumnjičeni se tereti da je kao suvlasnik privatnog preduzeća iz Kozarca, u periodu od 2011. do 2019. godine, lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica, doveo u zabludu povjerioca-odgovorno lice društva ograničene odgovornosti iz Cazina, prema kojem je imao dugovanja u iznosu od 155.217,66 KM, da će ista isplatiti, usljed čega je povjerilac potpisao ugovor i zatražio obustavu izvršnog sudskog postupka za naplatu dugovanja – navedeno je u PU Prijedor.

U PU  dodaju da je osumnjičeni takođe zaključivši ugovor o ustupanju potraživanja trećem licu, otuđenjem imovine preduzeća, te drugim prevarnim radnjama, onemogućio povjeriocu iz Cazina naplatu duga po rješenju izvršnog sudskog postupka u iznosu od 166.349,58 KM.

Izvršenjem ovih krivičnih djela, osumnjičeni je oštetio povjerioca za ukupan iznos od 321.567,24 KM. Nezvanično saznajemo da je u pitanju firma“Mešići trade “ iz Kozarca, kao i da je jedan od suvlasnika te firme, koja je oštetila povjerioca iz Cazina, a protiv kojeg je podnesen izvještaj Tužilaštvu u Prijedoru Mirzet J.