U „TOPLANI“ SVE SPREMNO ZA POČETAK GREJNE SEZONE

0
705

– U novu grejnu sezonu ulazimo potpuno spremni – kaže Zoran Knežević, direktor „Toplane“ a.d.Prijedor.

Završen je remont na distributivnoj mreži i kotlovničkim postrojenjima, a ugovorene su i kompletne potrebe drvne biomase za ovu grejnu sezonu. Na lageru Toplane već je uskladišteno oko 19.000 tona ovog energenta.

– Oko 90 odsto tih potreba već se nalazi na lageru Toplane tako da, možda i sigurnije, tako da kažem, nego prijašnjih godina ulazimo u ovu grejnu sezonu. Ono što je problem je dotrajala distributivna mreža s kojom imamo problema svake godnine. Naročito počeci sezone, u prvih mjesec dana, zbog dotrajale mreže budu propraćeni s kratkotrajnim prekidima, ali to će dežurni uspješno rješavati i očekujem da ova sezona uspješno prođe kao i one prethodne – kaže Knežević.

Zvanični početak grejne sezone planiran je za 15 oktobar. No, u skladu s ranijom praksom, ukoliko bude hladnijih dana, odnosno ukoliko tokom tri dana vanjske temperature izmjerene u 21 čas uzastopno budu niže od 12 stepeni celzijusa, to bi se moglo dogoditi i ranije. Najvjerovatnije oko 10. oktobra. U međuvremenu Knežević je uputio apel korisnicima Toplane da redovno izmiruju svoje obaveze.

– Preporuka korisnicima je i da iskoriste pogodnosti akcije koju smo omogućili dužnicima, jer samo njihovo redovno izmirivanje obaveza nam omogućava da i mi svoje obaveze prema njima takođe ispoštujemo. Izloženi smo zaista velikim izdacima i poskupljenjima pojednih energenata za proizvodnju toplotne energije. Imamo najveće poskupljenje električne energije od nove godine, drvo je već u nekoliko navrata poskupljivalo, tako da će samo redovno izmirivanje obaveza omogućiti da i mi redovno isporučujemo toplotu i da ne dolazi do promjene cijene naših usluga. Grčevito se borimo da tu cijenu i očuvamo – poručio je Knežević.  

U Toplani trenutno imaju oko 3.500 aktivnih korisnika. Zagrijavaju oko 350.000 kvadratnih metara grejnog prostora. Ukoliko tokom sezone dođe do bilo kakvog kvara koji bi mogao ohladiti radijatore možete pozvati službu kontrole „Toplane„ na brojeve telefona 052 212 -422 i 052 231- 778.

izvor: Kozarski/ Info Prijedor