Šta možete da ponudite građanima Prijedora, što drugi kandidati ne mogu?

Ne želim da govorim o svojim protivkandidatima, šta oni mogu, a šta ne, nije to moj put politike. Ali govoreći o onome šta ja mogu da ponudim svojim sugrađanima kao gradonačelnik je sljedeće. Prije svega bolji život za sve, na način što ćemo privredu podići na mnogo veći nivo u Prijedoru, privući investitore, ali prednost dati domaćim privrednicima.

Na taj način stvoriti nova radna mjesta. Poljoprivredu staviti na tržište grada, a kroz resorno ministarstvo lobirati za veću podršku i podsticaje. Sve proizvedeno, mora biti kupljeno. Borci, socijalne kategorije, invalidi, višečlane porodice, mladi bračni parovi, studenti, zdravstveni radnici – godinama su zapostavljeni i podcijenjeni, jer su među njima imali prioritet oni sa određenom članskom knjižicom. Tome mora doći kraj u Prijedoru.

Prijedor zaslužuje Bolnicu koje se nećemo stidjeti. Zbog čega da naši sugrađani odlaze u Banjaluku na mnoge intervencije i preglede, kad imamo stručnjake ovdje.Ali, ljekarima treba oprema i sredstvo za rad, za šta planiram posebno da se založim putem Vlade Republike Srpske. U Prijedoru, konačno moraju da budu završeni svi projekti koji su započeti, utrošeni milioni u njih, a kraja na vidiku nema. Kanalizacija Tukovi, projekat odbrane od poplava, legalizacija placeva u izbjegličkim naseljima – samo su dio toga. Prijedor ponovo mora doći na mjesto drugog grada u Srpskoj, za šta ću kao gradonačelnik, imati odriješene ruke i punu podršku Vlade RS.

Da li biste odbacili kandidaturu za gradonačelnika da danas dobijete milion maraka na lutriji?

Odbacivanje kandidature nije moja opcija, pa ni u slučaju loto dobitka. Nema tog novca zbog kojeg bih odustao od mogućnosti da naš lijepi, ali nažalost uništeni grad dovedem u bolje stanje za sve građane, da ovdje ostanemo svi zajedno i gradimo budućnost.To cijenu nema!

Kako biste opisali sebe u 5 riječi?

Opisati sebe u pet riječi; pošten, porodičan, skroman, radoholičar, borac za pravdu i bolji život.

Koje su Vaše vrline?

Neka kažu drugi!

Koje su Vaše mane?

Pitajte moju porodicu i moje prijatelje.

Šta Vas nervira kod drugih ljudi i kako se s tim nosite?

Najviše me nervira laž. Nosim se tako, da i kada znam da je laž, prećutim, ali moj odnos prema tim ljudima više nije isti.

Koji je Vaš najveći strah?

Nisam čovjek koji razmišlja o strahovima.

Zbog čega Vam je u životu najviše žao i zašto?

Premalo godina imam da bih žalio za nečim u životu. Bilo je uspona i padova, gubitaka, sreće, svega, ali naprosto čovjek mora da živi s tim. Skroman sam, nemam velike prohtjeve, tako da materijalno i nemam razloga da žalim za nečim.

Koji automobil vozite?

Opel Astru

Kada biste mogli biti u bilo kom dijelu svijeta u ovom trenutku, šta biste izabrali?

Prijedor. Moj svijet je u gradu gdje sam rođen, odrastao, stvorio porodicu, život. Samo mi je žao što su taj „moj svijet“, uništili pohlepni ljudi, zarad svojih interesa i privatnih džepova.

Koju ste knjigu poslednju pročitali?

“Rukopis mog brata”, Brankice Damjanović

Koji je najbolji film koji ste gledali u prethodnih godinu dana?

Umjesto filma, radije biram knjigu, porodicu, prijatelje, kumove. Jer, zbog prirode posla kojim se bavim, ali i političkih obaveza sve manje imam slobodnog vremena.

Šta biste uradili kada biste dobili milion maraka na lutriji?

Uložio bih dobar dio novca za školovanje djece bez roditeljskog staranja. Ostalo ne znam, jer milion nikad nisam ni zamislio, ali našao bi novac put do onih kojima je najpotrebniji, u to sam siguran. Pare čovjeka ne čine srećnim, moja materijalna i duhovna sreća su moja porodica i prijatelji.

Kako provodite slobodno vrijeme?

Jako malo imam slobodnog vremena, ali ga najviše volim provoditi sa porodicom i meni dragim ljudima.

Da možete da promjenite jednu stvar kod vaše porodice, šta bi to bilo?

Ne bih mijenjao ništa kod svoje porodice, jer ih baš takve volim.Oni su moje bogatstvo.

Imate li hobi?

Košarka, fudbal, ali i radne aktivnosti na imanju mojih roditelja na selu. Jako sam vezan za to mjesto, naročito nakon što je moj otac preminuo. To imanje me podsjeća na djetinjstvo, mir i spokoj.

Kakvu muziku volite da slušate?

Nema posebne vrste muzike koju volim. Mogu da slušam sve, zavisno od mjesta i povoda za to.

Što Vas nasmijava?

Nasmijava me moj sin Petar i njegove vragolije.

Ako bi imali priliku održati 30 sekundi govora cijelom svijetu, šta biste rekli?

Budite tolerantni, pošteni, nemojte uzimati za sebe što nije vaše, pomozite drugima, jer nikad niko ne zna kada će njemu pomoć biti potrebna.

Da ne znate koliko imate godina, šta biste rekli: koliko ste stari?

Da ne znam koliko godina imam, koliko bih sebi dao – evo neka kažu drugi.

Da možete promijeniti jednu stvar na svijetu, šta bi to bilo?

Da mogu promijeniti jednu stvar na svijetu, to bi bilo da zauvijek stanu ratovi i da živimo svi u miru. Jer, sve i jedna politika u miru može donijeti dobro svim narodima. Dok je u ratu svaka politika gubitnik.

I za kraj,  koje je najvažnije obećanje koje ste sami sebi dali?

Obećanje koje sam sebi dao; obraz, čast i poštenje cijenu nemaju!