Osamnaestogodišnji Prijedorčanin Siniša Lukić, proteklih dana boravio je u Leogangu, u  Austriji, na Svjetskom prvenstvu u brdskom biciklizmu u Prijedor će se vratiti s osmjehom, jer je na trci na kojoj je učestvovalo preko stotinu juniora iz čak 37 zemalja svijeta osvojio 75 mjesto. Pred polazak nam je rekao da je samo učešće na ovoj trci za njega ogroman uspjeh, jer je između ostalog bio jedini koji je predstvaljao BiH.   

A kad je riječ o samoj trci treba znati da je drugog dana svjetskog prvenstva, koji je bio rezervisan za juniore, najbrže startao Amerikanac Rile Amos koji je vodio do polovine prvog kruga. Tada je inicijativu preuzeo Francuz Luca Martin, ali nije uspio zadržati vođstvo. Trka je bila izuzetno dinamična, jer se u jednom trenutku s devetog mjesta u prvi plan probio Nijemac Jan Lennart Krayer koji je prvo mjesto zadržao do cilja.

Švajcarac Janis Baumann disao mu je za vratom, ali se na kraju morao zadovoljiti s drugim mjestom, dok je treće mjesto osvojio Talijan Luca Martin.

Trka je vožena u izuzetno teškim, reklo bi se ekstremnim uslovima. Najveća podrška Siniši, bili su; trener Nemanja Vajs i otac Dalibor Lukić koji su čitavo vrijeme bili uz njega u ovom nastupu, ali treba dodati i njegove drugare iz BK “Kozara”. Ne kriju da su ponosni na njega.

– Ovo je najbolji način na koji nas je sve zajedno predstavio. Pratili smo utrku i vidjeli te patnje s blatom koje doživljavaju takmičari na stazi, a sudeći po slikama ni Sinišu blato nije zaobišlo. Uglavnom, 75. mjesto i jedno veliko iskustvo za mladog vozača MTB reprezentacije Bosne i Hercegovine. Sigurni smo da njegovo vrijeme upravo dolazi i velike stvari su pred njim – kažu u BK “Kozara” i dodaju Hvala ti Sina naš!!!

Čestitkama se pridružuje i Infoprijedor.ba.