„Kolektor“: Ozvaničen početak praktične nastave za učenike Mašinske škole

0
752

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora obišao je danas slovenački „Kolektor“ gdje je ozvaničen i početak praktične nastave za učenike Mašinske škole.

– Ovo preduzeće i prijedorska srednja škola već dugo sarađuju u praktičnoj nastavi i to za sve učenike. Srednja mašinska škola prepoznala je to da svoje upisne politike usklađuje s potrebama privrede grada Prijedora, a kompanija „Kolektor“ je prva potpisala ugovor za obavljanje praktične nastave za ove učenike. Na njihov zahtijev Mašinska škola uvela je zanimanje alatničar. Ovo je i prva generacija alatničara – rekao je danas Đaković i dodao da učenici ove škole praktičnu nastavu obavljaju u 33 preduzeća.

On je dodao da je Mašinska škola obezbijedila značajne resurse za praktičnu nastavu uz pomoć Grada, Agencije „Preda-PD“ i međunarodnih organizacija “ Da postoji potražnja za alatničarima potvrdio je Nebojša Graćan, rukovodilac Odjeljenja za strateške projekte i edukaciju u preduzeću “Kolektor”.

– Oformili smo novo zanimanje u skladu sa potrebama današnje industrije, kako bismo afirmisali mlade da se više interesuju za zanimanje mašinstva – dodao je on. Ovim je ozvaničen početak rada “Kolektora” u Prijedoru.

Ovo preduzeće trenutno zapošljava oko 40 radnika, a u planu im je proširenje proizvodnje, kao i nova zapošljavanja.