Korisnici Dnevnog centra Udruženja “Neven“ danas su obradovani većim količinama voća i sokova koje im je povodom 16. oktobra, Svjetskog dana hrane darovala Zemljoradnička zadruga “Kooperativa”.

Riječ je o prirodnim sokovima od potkozarskog voća, potpuno domaćem proizvodu koji već ima svoje potrošače. Dalibor Jović, predstavnik “Kooperative” kaže da im je želja bila da upravo na ovaj dan Udruženju koje okuplja roditelje djece s posebnim potrebama daruju  svoje proizvode.

– Pravimo sokove od jabuke, kruške, jagode i aronije. Narod je prepoznao kvalitet naših proizvoda, jer se radi o domaćem proizvodu sa našeg potkozarskog terena. To su prirodni sokovi u kojim nema nikakve hemije – istakao je Jović.

Na poklonu se zahvalila Vesna Berić, predsjednica Udruženja koje okuplja oko 380 članova. Njih 37 boravi u Dnevnom centru gdje uz radne terapije ima i obrok dnevno koji pripremaju u kuhinji Udruženja.

– Poklon će nam dobro doći i radujemo se što će biti na trpezi – kaže Berićeva koja je dodala da se u Udruženju trude da pomogu svim svojim članovima, a posebno porodicama koja imaju i po dvoje djece sa smetnjama u razvoju.