Nermin M. (39) iz Kozarske Dubice uhapšen je zbog sumnje da je pretukao osobu s invaliditetom, Samida Bačića (61), kojem je nanio veoma teške povrede, saznaje Srpskainfo.

U svom pohodu, Nermin je Bačića oborio iz invalidskih kolica i tukao ga nasred ulice.

Sve se desilo u subotu uveče u Kozarskoj Dubici, a Bačić je tom prilikom zadobio tešku povrede glave i prebačen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, gdje je zbog ozbiljnosti povreda zadržan na liječenju.

Iz ove zdravstvene ustanove je, navodeći inicijale, saopšteno da je Bačić smješten na Klinici za neurohirurgiju.

– Pacijent je trenutno stabilno, a sve dalje prognoze o njegovom zdravstvenom stanju su peruranjene – rekli su u UKC Republike Srpske.

Svađa

Prema nezvaničnim informacijama, Nermin M. i Bačić posvađali na ulici ispred kuće zajedničke poznanice. Izvor Srpskainfo pojasnio je da sve desilo jer je Bačić, koji inače ima i psihičkih problema, galamio i psovao.

– On je naišao ispred te kuće i u jednom trenutku zbog nečega galamio i psovao. Nermin i još neke žene koje su bile u kući izašli su da vide šta se dešava. Bačić je nastavio da galami i psuje, pa je došlo do svađe između dva muškarca – rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je u jednom momentu Nermin M, izrevoltiran psovkama, udario Bačića pesnicom i oborio ga iz kolica.

– On je ispao iz kolica i pao na asfalt i vjerovatno je udario glavom od tlo. Nermin M. je, kada je vidio šta je uradio, sam pozvao službu hitne pomoći i policiju, koja je ubrzo stigla na lice mjesta. Povrijeđeni je odvezen odmah u bolnicu, dok je Nermin M. uhapšen. Pronađeni su i tragovi krvi na mjestu gde je Bačića ležao – rekao je naš sagovornik.

Policijska uprava Prijedor, navodeći inicijale, saopštila je da im je u subotu oko 20.20 prijavljeno da povrijeđena osoba leži na kolovozu u ulici Unska u Kozarskoj Dubici.

– Policija je utvrdila da je povrijeđena osoba invalid koja se kreće u invalidskim kolicima, te da ga je napao N. M. i nanio mu teške povrede opasne po život. Osumnjičeni je uhapšen i protiv njega će nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo teška tjelesna povreda – rekli su u PU Prijedor ne navodeći detalje.

Samid Bačić je izgubio nogu zbog gangrene, a nalazi se na spisku ugroženih lica Centra za socijalni rad Kozarska Dubica.

Živi sam. Pomažu mu članovi udruženja mladih “Fokus”, koji mu donose hranu i drugu pomoć.

Uz njihovu pomoć Bačić je u junu smješten u Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” u Banjaluci kako bi mu se ugradila proteza na nogu.

– Pomažemo mu koliko možemo i dnevno odnosimo po jedan obrok. Skupili smo pomoć da mu ugradimo protezu, ali to nije bilo moguće zbog njegovog psihičkog stanja. Vijest da ga je neko pretukao jako nas je potresla i šokirala. Šta god da je on nekome uradio, nije ga trebao pretući, jer je riječ o invalidu koji živi sam, u teškim uslovima – rekao je predsednik Udruženja “Fokus” Nedim Krivdić.