– Želimo da govorimo o stanju u gradu, onakvom kakvo jeste, o tom kako mi vidimo promjene u ovom gradu i ono što želimo mijenjati u narednom periodu, a ne da pričamo o našim protivkandidatima – rekao je danas novinarima Dalibor Pavlović, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora.

On je na konfenciji za novinare ove stranke dodao „da od tog stava neće odustati do kraja kampanje, iako se u nekim medijima i komentarima pojedinih političkih zvaničnika mogu čuti ozbiljne primjedbe na njega lično, ali i na način vođenja kampanje SNSD-a. – No, dobro, svakom na čast za ono što radi i mi tom nećemo pridavati ama baš nikakav značaj – poručio je danas  Pavlović i  podsjetio na aktivnosti koje su do sada uradili.

– Na našu inicijativu smo dogovorili da filijale Investiciono razvojne banke (IRB) RS i Garantnog fonda RS, budu u našem gradu, zvanično od prvog januara naredne godine. S ciljem da našim građanima, a posebno privrednicima približimo aktivnosti ove dvije institucije i načine na koji mogu dobiti njihovu podršku. Mada moram reći da je žalosno što direktora IRB RS, a riječ je o našem Prijedorčaninu, gradska uprava i gradonačelnik do sada nisu pozvali ni na jedan sastanak kako bi s njim razgovarali na koji način IRB može pomoći našem gradu i privrednim subjektima – istakao je Pavlović uvjeren da je razlog zbog čega direktor IRB-a nije pozva na razgovor samo taj što je on iz SNSD-a.

On je dodao da je građanima u Prijedoru poznato to da je bilo podjela na podobne i nepodobne, pa samim tim, oni koji su nepodobni i ne mogu biti pozvani u gradsku upravu i od njih se ne može tražiti da budu ti koji će pomoći razvoju ovog grada.

– Ali, mi nismo čekali na tu vrstu razgovora, odlučili smo preduzeti neke inicijative, poput pomoći za izgradnju hladnjače u Omarskoj, ali i otvaranju filijale ove banke i Fonda. Moje opredjeljenje, kao kandidata za gradonačelnika, biće da razgovaram sa svima onim koji mogu pomoći našem gradu. Da ih dovedemo ovdje i da dogovaramo sve, a prioritetno investicije, kako bi poboljšali uslove života u Prijedoru – istakao je Pavlović.

Poručio je da u ovom pravcu idu i dalje, najavivši razgovore sa predstavnicima ostalih javnih i privatnih preduzeća.

– Na sastanku s privrednicima bio je predsjednik Milorad Dodik. Na tom sasatanku bilo je govora o pomoći za rekonstrukciju bolnice, izgradnji vrtića, jer smo predsjednika Dodika upoznali s činjenicom da oko 200 djece ostane neupisano u vrtić. Dobili smo obećanje da ćemo u narednom periodu krenuti u te investicije – istakao je Pavlović i naglasio da u tom kontekstu rade za dobrobit svih građana koje ne dijele ni po političkoj, ni bilo kojoj drugoj osnovi.

– Onog trenutka kada postanem gradonačelnik, biću gradonačelnik svih građana ovog grada – poručio je Pavlović.

Dragoslav Kabić, šef gradskog Izbornog štaba SNSD-a, naglasio je da će se u složenoj epidemiološkoj situaciji zbog virusa korona tokom kampanje pridržavati svih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije.

– Na takav način ćemo funkcionisati u našoj kampanji – rekao je Kabić i dodao „da je cilj kampanje SNSD doći do svakog čovjeka“. – Da pojedinačno obiđemo teren, pojedinačno razgovaramo s onim koji su zainteresovani za naš program i plan rada u narednom periodu. Javnih okupljanja i javnih tribina neće biti, a smatramo da se i druge politike partije trebaju pridržavati svih ovih mjera – rekao je Kabić i naglasio da je uz ovaj poziv, političke partije ranije pozvao na fer i korektnu kampanju.

Poziv da se pridržavaju mjera i sačuvaju svoje zdravlje uputio je i građanima Prijedora. Kako bi izašli na izbore i odlučili ko i kako će nas predstavljati naredne četiri godine u gradu Prijedoru. Kabić je danas pohvalio i sve medicinske radnike koji su proteklih mjeseci svoj posao, kako je naglasio, radili više nego korektno i na dobrobit svih nas.