Dalibor Pavlovi, rukovodilac prijedorske filijale Fonda za zdravstveno osiguranje RS koji je i kandidat SNSD za gradonačelnika Prijedora, danas je novinarima, na press konferenciji, nakon što je policiji prijavio da je u svojoj kancelarji pronašao skriven uređej za tonsko snimanje rekao da situacija u kojoj se našao nije bila ni malo ugodna.

– Posljednjih sedam dana gradom s više strana kruži priča kako će pred sam finiš izbora u cilju moje diskreditacije biti objavljeni neki moji razgovori. Pretpostavljao sam da mi se prisluškuje telefon. Juče sam, po dolasku u svoju kancelariju, oko 14 časova, dok sam ragovarao na mobilni telefon slučajno uočio djelić malog crnog predmeta. Nisam znao o čemu se radi. Kad sam se popeo na stolicu na klimi sam ugledao neki aparat nalik na neki  diktafon ili neki uređaj za snimanje – kaže Pavlović.

Tog trenutka mu je, kako je dodao, prošla priča koja je kružila gradom pa je pozvao policiju, PU Prijedor da provjere o čemu se radi.

– Obavili su uviđaj i o svemu obavijestili nadležno Tužilaštvo. Policija je izuzela aparat koji je stajao na klima uređaju i prema njihovim riječima predat je u nadležnost Tužilaštva radi daljnje istrage i eventualnog izuzimanja otisaka – precizirao je Pavlović. Plaši se, kako je rekao, da cijeli slučaj ima političku pozadinu.

– Mogu pretpostaviti, znači ne decidno tvrditi, da je sve to zbog moje kandidature za gradonačelnika Prijedora – rekao je Pavlović.

Jer, kako je naglasio, njegovi saradnici u Fondu nemaju nikakav motiv za takvo nešto.

– Svi funkcionišemo kao jedna porodica i na koga od njih ne sumnjam. S druge strane ni u kog ne upirem prstom. Nadam se da će policija otkriti počinioce, a možda i otiske kako bi ja ali i javnost u Prijedoru bila mirna. A moram priznati da sam bio zabrinut i za svoju porodicu – rekao je on.

Ako postavljanje uređaja ima političku pozadinu, onim koji se bave takvim poslovima, Pavlović je poručio da se kandidovao kako bi promijenio stanje u ovom gradu.

– Nema te sile koja će me zaustaviti da promijenim nešto za dobrobit naših građana. Mogu još sto uređaja da postave, mogu da mi prijete, da rade šta žele, ja neću odustati od svog cilja. A to je bolji Prijedor i to nema alternative – rekao je Pavlović i naglasio da njegovo izlaženje u javnost povodom ovog slučaja nije u cilju prikupljanja, političkih poena, jer on kako je pojasnio, nije zvao medije, već oni njega nakon što se u javnosti pojavilo policijsko saopštenje.

Očekuje da do izbora bude rasvijtljen ovaj slučaj koji je u Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru okarakterisan kao neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje. Pavlović je potvrdio da prijedorska Filijala Fonda zdravstvenog osiguranja nema ni video nadzor, ni portira.