Na pojedinačnom i ekipnom Prvenstvu BiH-a, za pionire i juniore, koje je održano u Kalesiji u tehničkoj organizaciji AK „Sloboda Tehnograd“ nastupilo je 250 mladih bh. atletičara iz 19 klubova, a takmičenje se odvijalo u 8 disciplina.

Učešće na ovom Prvenstvu uzelo je i devet atletičarki AK “Prijedor”. U pionirskoj konkurenciji Anastasija Udovičić je osvojila zlato, a Sara Dešić je zauzela drugo mjesto i zajedno sa Majom Drljić osvojile su ekipnu titulu prvaka BiH za pionirke.

Juniorke u sastavu: Ivana Knežević, Milica Veselinović i Nevena Ševa su viceprvakinje BiH za juniorke. A u seniorskoj konkurenciji Bojana Dešić, Sara Ćorić i Milica Došen osvojili su ekipno peto mjesto. Sve ukupno u ženskoj konkurenciji naše atletičarke su osvojili titulu vicešampiona. Svoje zadovoljstvo postignutim rezultatima nije krio ni trener Zoran Radinović koji je pohvalio svoje takmičarke.

– Prezadovoljan sam postignutim rezultatima i disciplinom koja je bila na najvišem nivou – rekao je Radinović i najavio ekipno Prvenstvo RS u krosu koje će se održati idućeg vikenda u našem gradu, na Aerodromu “Urije”.