„STRUKA SE PITA SVE MANJE, A POLITIKA SVE VIŠE“ Maja Dragojević – Stojić o zatvaranju škola u Srpskoj

0
2101

Ad hok mjere borbe protiv korone koje je juče donio Republički štab pokazuju da se u ovoj instituciji struka pita sve manje, politika sve više, a da na organizaciju provođenja mjera niko više i ne misli, smatra članica Predsjedništva SDS Maja Dragojević – Stojić.

Alen Šeranić je ministar zdravlja i socijalne zaštite, epidemiolog po struci i čovjek čije bi riječi o ovoj temi trebali uvažiti i uzdati se u njih. Odluku o suspenziji rada škola na sedam dana ipak je donio srpski član Predsjedništva BiH, koji očigledno ponajbolje poznaje svaku oblast, pa i ovu. Juče je struka ponovo oborila glavu saopštila je dr Dragojević -Stojić.

Ona je istakla da je krajnje neozbiljno donositi ovako važne odluke u nedjelju uveče, koje treba da važe o ponedjeljka ujutro..

– Da li je iko u Republičkom štabu za vanredne situacije razmislio da li nastavnici, učenici i roditelji mogu za sasvim par sati izorganizovati sve obaveze i preći na onlajn sistem nastave? Kao i u slučaju ljekara tako i u slučaju uvođenje onlajn nastave, struku niko nije pitao – naglasila je Maja Dragojević – Stojić.

Kaže da su „trpeći diktat jednog čovjeka koji još samo nije počeo da izvještava o vremenskoj prognozi, ministar Šeranić i ministrica Trivić pod noge bacili resore koje vode i ponizili i zdravstvene i prosvjetne radnike“.

– Čuvši nove mjere o zatvaranju škola nisam mogla, a da se ne sjetim izjave ministra Šeranića iz početka septembra. Struka tada reče da neće biti zatvaranja škola ni u slučaju najgoreg scenarija. Škole su danas zatvorene, a stav struke pogažen. Nije problem u njima. Problem je u sistemu u kojem se jedan čovjek pita sve i koji je odavno zreo za promjenu – zaključila je Maja Dragojević – Stojić.

izvor